Nema recesije na američkoj televiziji: Oprah, sutkinja Judy i Charlie Sheen najplaćeniji

RECESIJA nije pretjerano utjecala na iznose koje dobivaju najveće zvijezde američke televizije. "TV Guide" otkrio je koliko su ove sezone dobili glumci i voditelji koji svakodnevno uveseljavaju publiku na malim ekranima. Prema njihovom popisu, najplaćenija televizijska zvijezda ove sezone je Charlie Sheen koji za jednu epizodu serije "Dva i pol muškarca" dobije 1,25 milijuna dolara. Drugi je njegov kolega iz serije koji glumi njegovog brata, Jon Cryer, sa 550.000 dolara po epizodi.

David Caruso i Marg Helgenberger najplaćeniji glumci CSI franšize

Nakon njih slijedi zvijezda megapopularne serije "Dr. House" Hugh Laurie koji zaradi 400.000 dolara za jednu epizodu. Isti iznos dobiva i najplaćenija glumica Tina Fey za ulogu u seriji "Televizijska posla". Ekipa CSI serijala također se može pohvaliti relativno visokim zaradama u svijetu televizije. David Caruso koji je utjelovio legendarnog Horatija Canea u "CSI Miamiju" zaradi oko 375.000 dolara, jednako kao i kolegica iz serije "CSI Las Vegas" Marg Helgenberger.

Oprah i dalje nedodirljiva po zaradi

Najplaćenija televizijska voditeljica i dalje je nedodirljiva Oprah Winfrey koja zarađuje 315 milijuna dolara godišnje, čak 270 milijuna dolara više od sutkinje Judy Sheindlin iz showa "Judge Judy"  koja dobije 45 milijuna dolara godišnje. Slijede David Letterman sa 28 milijuna, Jay Leno sa 25 milijuna te Conan O'Brien sa 10 milijuna dolara godišnje zarade.

Piers Morgan zarađuje "samo" 2 milijuna dolara godišnje

Zvijezde reality showova su, začudo, još manje plaćene. Ryan Seacrest iz Američkog idola zaradi 15 milijuna dolara godišnje, a daleko iza njega po zaradi su Joel McHale iz emisije The Soup i Piers Morgan, poznatiji kao član žirija America's Got Talent. Obojica zarađuju 2 milijuna dolara godišnje.

Pročitajte više