Nema slavlja: Daria Kinzer nije uspjela izboriti prolaz u finale Eurosonga

U FINALE su se kvalificirali Srbija, Litva, Grčka, Azerbejdžan, Gruzija, Švicarska, Mađarska, Finska, Rusija i Island. NIje bio dovoljan scenski nastup ni glasovi naše dijaspore, da Daria prođe u finale i nastupi u subotu u Dusseldorfu. Nisu pomogle ni tri haljine, ni ruski mađioničar, a ni Riversice. Pjesma "Celebrate" i neafirmirana Daria odradili su klimav posao, a u konkurenciji sa ostalim natjecateljima, nisu imali šanse.

Atraktivne Poljakinje nastupile u bijelim kostimima

Prva je večeras na pozornicu izašla predstavnica Poljske. Magdalena Tul diplomirala je psihologiju i pedagogiju, a pjeva pjesmu "Jestem". Njezin nastup popratile su i atraktivne plesačice u bijelim kostimima. Svoju ljubav prema glazbi otkrila je sa samo dvanaest godina, a tada je počela pjevati u dječjem bendu.

Norveška predstavnica otpjevala pjesmu koja za nju ima i osobnu važnost

Stella Mwangi otpjevala je pjesmu "Habba Habba", a njome predstavila Norvešku. Njezin nastup također je začinjen plesačicama i plesačima, koji su usput i prateći vokali. Pjesma koju pjeva za nju ima i osobnu važnost, navodno joj je baka rekla "Habba Habba" kad se požalila svojedobno da njezina karijera ne ide dovljno brzo.

37-godišnja Albanka dosad najslušljivija

37-godišnja Aurela Gaçe, s pjesmom "Feel The Passion" predstavila je Albaniju, a večeras je nastupila treća.  Njezina pjesma dosad je najslušljivija, a nastup scenski i nije toliko dojmljiv, iako su nam jučer naši sugovornici otkrili kako je na Eurosongu on itekako bitan.

Slatka Emmy

Slatka Emmy predstavila je Aremniju pjesmom "Boom Boom", a jedna je od najpopularnijih armenskih pjevačica. Pratili su je i plesači, a ona je dosta energije uložila i u scenski nastup.

Rokeri iz Turske

Grupa Yüksek Sadakat izašla je peta na pozornicu u Dusseldorfu, a Tursku predstavljaju pjesmom "Live It Up". Dečki su se na pozornici odlično zabavili, a za scenski dio pobrinula se plesačica koja se izvijala unutar improvizirane kugle.

Simpatična Nina obojila Dusseldorf u pastelne boje

Šesta je na pozornicu izašla simpatična srpska predstavnica Nina, koja je izvela pjesmu "Čaroban". Odjevena u vedre boje, i s tri prateća vokala, Nina je pozornicu u Dusseldorfu obojila u vedre, pastelne boje kojima je zasigurno osvojila simpatije publike.

Ruski pop pjesmuljak

Predstavnik Rusije, Alexej Vorobjov predstavio je Rusiju pjesmom "Get You". Scenski su mu nastup začinila tri plesača sa svojim. Njegova pjesma najavljivana je kao produkcijski jaka, no zapravo zvuči kao prosječan plesni pop pjesmuljak.

Lijepa Švicarka otpjevala neupečatljivu pjesmu

Anna Rossinelli predstavila Švicarsku s pjesmom "In Love For A While". Lijepa djevojka izvela je pjesmu uz pratnju violončela i gitare. Ona je blistala u jednostavnoj crvenoj haljinici, a iako joj pjesma nije upečatljiva, melodija je simpatična, a takva je bila i cjelokupna izvedba.

Sjajne vokalne mogućnosti lijepe Gruzijke

Gruziju ove godine predstavlja grupa Eldrine s pjesmom "One More Day". Pjevačica Sophio pokazala je iznimne vokalne mogućnosti, a pjesma im je mračna i živahna u isto vrijeme, najbolja u proteklih devet nastupa. Ipak, u scenski nastup, osim trčanja po pozornici, Gruzijci nisu previše uložili.

Paradise iz Finske opjevao spasenje planeta

Paradise Oskar ili Axel Ehnström, 20-godišnji je predstavnik Finske iz Helsinkija, a na pozornicu je izašao deseti. Predstavio je svoju zemlju pjesmom "Da da dam".  Svoju laganicu otpjevao je svirajući na gitari, a pjevao je o spasenju planeta.

Predstavnik Malte pokazao lijepo oblikovane obrve

Predstavnik Malte, Glen Vella, pjeva pjesmu "One life", a njegov nastup popratili su plesači. Dok su se plesači izvijali oko njega, Glen je pjevao svoju dance pjesmu te pazio na ekspresiju lica, a za Eurosong je sredio i svoje obrve koje su bile jako precizno oblikovane.

Nepomična Senit

Senit, predstavnica San Marina, na kladionicama je lošija čak i od Hrvatske. Njezina pjesma zove se "Stand By", a izvela ju je poprilično nedinamično, uz prateće vokale. Senit se skoro nije ni pomaknula, a pjesma joj je neprimjetna laganica.

Daria Kinzer odradila najdinamičniji scenski nastup

Trinaesta izvedba donosi na pozornicu našu predstavnicu Dariju Kinzer, koja je izvela pjesmu "Celebrate". Nastup je započela u kratkoj crnoj haljinici, uz pratnjuRiversica i mađioničara Sergeja, koji je glumio DJ-a, dok nije došao trenutak da izvede svoju točku. Tada je Dariju uzeo za ruku i trikom presvukao u ružičastu haljinicu. Daria je imala zaista dinamičan scenski nastup te je iskoristila čitavu pozornicu. Sergej je ponovno poslužio svrsi kada ju je presvukao u treću, zlatno bijelu haljinu. Time je Kinzer završila nastup.

Dečki iz Islanda posvetili pjesmu preminulom prijatelju

Nakon Darije, na pozornici su se pojavili dečki iz Islanda. "Sjonni's Frieds", izveli su pjesmu "Coming Home", koju su posvetili svom preminulom prijatelju. Dečki pjevaju i sviraju sami, tako da je, ako ništa, na Eurosongu već to impresivno.

Mađarica se pita: What About My Dreams?

Slatka Kati Wolf predstavila je Mađarsku s pjesmom "What About My Dreams?".  Večeras je jedna od favoritkinja, uz Azerbejdžan. Nastupila je u kratkoj plavoj haljinici od satena, a pratili su je muški plesači i dvije djevojke, koje su bile prateći vokali. Mađarica je, osim lošeg modnog ukusa, pokazala i odlične vokalne mogućnosti te energično izvela pjesmu.

Veseli Portugalci

Predstavnici Portugala ne stoje dobro na kladionicama. Homens Da Luta predstavili su Portugal pjesmom "Luta E Alegria". Njihov nastup bio je teatralan i veseo. Tijekom nastupa nosili su transparente s porukama na jezicima Europe.

Evelina Sašenko bez scenskog nastupa

Litvu na Eurosongu ove godine predstavlja Evelina Sašenko, s pjesmom "C'est Ma Vie. Izvela ga je poprilično teatralno što se glasa tiče, a scenski nastup nije imala. Uz nju je na pozornici bio klavijaturist, a Evelina se orijentirala na svoju vokalnu izvedbu.

Azerbajdžan opravdao status favorita

Azerbajdžan predstavlja dvojac Ell/Nikki sa pjesmom "Running Scared". Eli i Nikki na kladionicama su favoriti. Uz njih su na pozornici bile i lijepe plesačice, koje su izvele nedinamičan ples, budući da je pjesma u biti laganica. Eli i Nikki odlično pjevaju, a njihova pjesma jako brzo osvaja.

Dramatični Grci izveli zbunjujuću pjesmu

Grčku je na Eurosongu predstavio Loucas Yiorkas, a u izvedbi se pojavio i Stereo Mike. Predstavili su se pjesmom "Watch My Dance". Osim njih dvoje, na pozornici su ih scenski upotpunili plesači. U zaista dramatičnoj izvedbi miješali su se elementi opere i hip hopa te grčkog etno zvuka.

Pročitajte više