Nepalka Rina (20) po dolasku u Zagreb postala hit na TikToku. Radi u pizzeriji

Foto: Screenshot TikTok

20-godišnja Rina iz Nepala oko godinu dana radi u jednoj pizzeriji u Maksimirskoj ulici u Zagrebu. 

Na TikTok profilu pizzerije objavljen je Rinin video. Ako je suditi prema komentarima na društvenoj mreži, mlada Nepalka osvojila je simpatije mnogih i ubrzo postala hit na internetu. 

Rina se u videu predstavila i pokazala kako pravi pizzu. Pokazivala je korak po korak, a mnogi su je pritom pohvalili da jako dobro govori hrvatski jezik. U jednom od videa pokazala je kako rasteže tijesto i što sve stavlja na pizzu. Potom je pokazala i koliko brzo može napraviti pizzu dok joj netko na štoperici mjeri vrijeme. Uspjela je za 50 sekundi.

@pizzeriaveza Rina je dio našeg tima skoro godinu dana! Obožava peći pizze! Koja je tvoja omiljena pizza? 😁 #pizzeriaveza #zagreb #maskimirska #pizza #veza #fyp ♬ Cooking Time - TonsTone
@pizzeriaveza Replying to @Anteo Matuchina sljedeća narudžba je? 🍕 #pizzeriaveza #zagreb #maskimirska #pizza #veza #fyp ♬ Cooking Time - TonsTone

Mnogi su u komentarima pisali da im je Rina jako simpatična.

"Preslatka si, svakako ćemo navratiti na pizzu", "Kako je slatka, stalno se smije", "Trudiš se govoriti hrvatski i jako si vrijedna, svaka čast", "Želim ti puno sreće u Hrvatskoj", pisali su ljudi. 

@pizzeriaveza Što mislite za koliko sekundi naša Rina napravi jednu pizzu? ⏳ #pizzeriaveza #zagreb #maskimirska #pizza #veza ♬ Funny Song - Funny Song Studio & Sounds Reel

Pažnju na društvenim mrežama privukla i Barsha koja radi u Sisku

Osim Rine, nedavno je pažnju privukla i 23-godišnja Nepalka Barsha Gurung koja radi u jednom kafiću u Sisku. Jedna njezina snimka s radnog mjesta postala je hit na TikToku. U njemu Barsha Gurung gleda u mušterije i polira čašu, a u natpisu stoji: "Samo gledam ljude dok troše moju tjednu plaću u jednom satu."

Ideja za video vezana je uz jedan od kulturalnih šokova koje je doživjela od kada je došla u Hrvatsku, a u razgovoru za Index pričala je o svojim doživljajima, novopečenoj slavi i božićnim običajima u Nepalu.

"Ovdje su plaće tri puta veće nego u Nepalu tako da mi nije žao što sam došla i ostavila fakultet. Prije nego sam došla, radila sam u službi za korisnike za jednu IT kompaniju i plaća mi je bila jedva 200 eura", rekla je između ostaloga Barsha.

Pročitajte više