Ni godinu dana nakon smrti nema spomenika na grobu Ćire Blaževića

Foto: Ena Dragičević/Index/Matija Habljak/PIXSELL

SUTRA je godišnjica smrti Miroslava Ćire Blaževića. Ni godinu dana nakon smrti, na Ćirinom grobu još nema spomenika, stoji samo drveni križ.

>>Tko je žena koja svaki dan posjećuje grob Ćire Blaževića na Mirogoju?

Na grobu su upaljeni prvi lampioni, a netko je ostavio i cvjetni aranžman. 

"Ne slažu se zbog mog bogatstva, a ima ga dovoljno za sve", rekao je jednom Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu za Story o odnosu svoje djece. I čini se da je time dobro predvidio što će se događati nakon njegove smrti. Naime, prije nekoliko tjedana se saznalo da Ćirina mlađa kći Katherine tuži brata i majku zbog nasljedstva.

Umro dan prije 88. rođendana

Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom. Umro je u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se stanje noć prije pogoršalo. Umro je dan prije svog 88. rođendana.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca 2022. godine kada je u Zagrebu dobio nagradu Vladimir Beara za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

Pročitajte više