Ni hladnoća ih nije omela u višesatnom čekanju u redu: iPhone 4s stigao u Hrvatsku



NOĆAS je i u Hrvatskoj započela prodaja iPhonea 4s. Iako za njim nije vladala kaotična pomama kao u nekim svjetskim velegradima, u najvećim hrvatskim gradovima (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek), gdje je ekskluzivna prodaja započela u ponoć, ipak su se formirali redovi ispred prodavaonica.

Tako je sinoć i stotinjak Zagrepčana u centru grada unatoč hladnoći marljivo stalo u red. Kako bi baš oni prvi u Hrvatskoj kupili novi iPhone, najgorljiviji entuzijasti u redu su, na temperaturi oko ništice, stajali već od 20 sati, iako je prodaja počinjala tek u ponoć.

Dosadašnja iskustva inozemnih korisnika nisu baš obećavajuća

Ovisno o tarifi koju korisnici odaberu kod pojedinog operatera koji iPhone 4s prodaje u Hrvatskoj, cijena modela sa 16GB memorije kreće se od 199 do 2.899 kuna, onog sa 32GB od 699 do 3.499 kuna, a onog sa 64GB od 999 do 3.899 kuna.

Prodaja iPhonea 4s započela je sredinom listopada i to prvo u SAD-u, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji. iPhone 4s u odnosu na svog prethodnika donosi potpuno novu i poboljšanu verziju kamere (8 megapiksela, HD - 1.080 piksela). U njega je ugrađen dvojezgreni A5 čip koji omogućava brže performanse. Radi na sustavu iOS5.

Dosadašnja iskustva inozemnih korisnika nisu baš obećavajuća - iako je baterija jača nego na dosadašnjim verzijama, poboljšanja na novoj inačici iPhonea znatno je brže troše pa je pritužba korisnika da "baterija nikad nije trajala kraće", a neki se žale i kako boja ekrana njihova novog mobitela "vuče na žuto".

Pročitajte više