Ni Leonardo Dicaprio ne može se mjeriti s hobitima

´PRSTENOVI´ se ovaj tjedan vraćaju među pobjednike nakon što je film ´Catch Me if You Can´ dobro započeo pohod po kinodvoranama, ali nije uspio premašiti uspjeh drugog nastavka Tolkienove fantazije.

´Gospodari prstenova: Dvije kule´ zaradili su u kinima vrtoglavih 48,9 milijuna dolara za tri dana nakon božićnih blagdana. Krimić tvrtke DreamWorks ´Catch Me´ s Leonardom DiCapriom i Tomom Hanksom u glavnim ulogama, u režiji Stevena Spielberga, završio je na drugom mjestu sa zaradom od 30 milijuna preko vikenda.

Samo bi netko s dugim nosom mogao predskazati uspjeh za američku verziju talijanskog filma ´Pinocchio´ tvrtke Miramax. Sinhronizacija glasova Roberta Benignija i drugih glavnih glumaca oštro je kritizirana, a film je u 1195 kinodvorana zaradio samo 1,1 milijuna dolara tijekom proteklog vikenda.

Miramaxov skupi film u režiji Martina Scorseseja ´Gangs of New York´ s novih je 11,2 milijuna zarađenih ovaj vikend stigao na tek 30,1 milijuna dolara u 10 dana prikazivanja, no producenti se nadaju da će se prodaja ulaznica povećati nakon nominacije za Oscara.

´Drumline´ tvrtke Twentieth Century Fox četvrti je vikend za redom završio na šestom mjestu sa zaradom od iznenađujućih 8,4 milijuna dolara.

Drugi nastavak bajke ´Harry Potter i odaja tajni´ u produkciji Warner Bros.-a zaradio je 49 posto više nego prošli vikend, sa 6,5 milijuna dolara, ali je to jš uvijek 10 posto niže od zarade prvog nastavka ´Harryja´.

Sandra Bullock i Hugh Grant s filmom ´Two Weeks Notice´ našli su se na 3. mjestu, ispred Jennifer Lopez i Ralpha Fiennesa s ´Maid in Manhattan´. Producentska kuća Warners/Castle Rock zaradila je s prvim filmom 16,1 milijuna dolara, dok je film tvrtke Sony/Revolution, ´Maid in Manhattan´, skupio 13 milijuna.

Do sada je u 2002. godini filmska industrija zaradila 11 posto više nego prošle godine, s ukupnim iznosom od 8,96 milijardi dolara. Za sljedeći vikend ne planira se nijedna velika premijera.

´Antwone Fisher´ s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi i ulozi redatelja, koji je proteklog vikenda u ograničenoj distribuciji u 191 kinodvorana zaradio 1,8 milijuna dolara, bit će pušten u sve kinodvorane tek 10. siječnja.

Pročitajte više