Nicki Minaj o deepfake videu nje i Toma Hollanda: Treba izbrisati cijeli internet

Screenshot: ITV

ŠIRI se deepfake video Nicky Minaj i Toma Hollanda na kojem su njih dvoje prikazani kao par. Repericu (40), koja se 2019. godine udala za Kennyja Pettyja (45), ovo je uzrujalo, zbog čega se oglasila na društvenim mrežama i poručila kako želi da cijeli internet bude izbrisan.

"Upravo smo se vratili s medenog mjeseca", kaže Holland odjeven u tropsku košulju i kratke hlače u bizarnoj snimci. Minaj u istoj odjeći doda: "Tom je spustio svoje torbe, a ja sam ga odmah počela slijediti." Holland nastavi: "Prvo što sam primijetio bio je užasan miris kuhanih jaja. Uf." 

Minaj na snimci kaže da su ušli u kuću kako bi provjerili kakav je to smrad, a onda su vidjeli da se netko raširio na njihovoj sofi. Ispostavilo se da je uljez njihov prvi susjed - Mark Zuckerberg, koji je "nekako pronašao put do njihove kuće".

Snimka zatim prikazuje mladence, Hollanda i Minaj, ovaj put u istim ružičastim trenirkama kako sjede na kauču. "Bilo je tako čudno", kaže Holland. "S ovim tipom se jedva pozdravim, a sad je na mom prokletom kauču."

Video napravljen za prvu deepfake seriju

"Nadam se da će cijeli internet biti izbrisan", poručila je Minaj kada je pogledala video koji je, naravno, lažan. Ispostavilo se da je snimka napravljena za program ITV-ja pod nazivom Deep Fake Neighbor Wars, koji je emitiran ranije ove godine u Velikoj Britaniji.

Serija od šest epizoda najavljena je kao prva svjetska narativna emisija duge forme koja koristi tehnologiju Deep Fake i prikazuje slavne osobe upletene u sitne susjedske drame. Uz Minaj, Hollanda i Zuckerberga, uključuje i Kim Kardashian, Arianu Grande i Gretu Thunberg.

"Koristimo najnoviju tehnologiju umjetne inteligencije kako bismo najbolje nove britanske impresioniste pretvorili u najpoznatije slavne osobe na svijetu - samo što su ovdje obični ljudi koji su slučajno upleteni u sitne glupe susjedske svađe", stoji u priopćenju ITV-ja.

Pročitajte više