Nije željela objaviti ovaj video, a on joj je donio slavu i pravo bogatstvo

Screenshot: YouTube

UZ PUNO upornosti 25-godišnja Nikkie de Jager iz Nizozemske na svom je vrtoglavom putu do uspjeha imala i jako puno sreće. Video koji je snimila i u početku odbijala objaviti jer joj je bio "grozan" na kraju joj je donio svjetsku slavu i pravo bogatstvo.

Nikkie je s 14 godina u tajnosti vlastite sobe počela snimati tutorijale, a prije nego što je napunila 21 godinu, njezin YouTube kanal imao je 700 tisuća pretplatnika. No to je bio samo početak.

U svibnju 2015. Nikkie je nevoljko objavila video koji joj je doslovno promijenio život. "Snimila sam ga i skoro ga nikad nisam objavila, jer mi se nije svidio. Jednostavno, nije mi se činio u redu. Mislila sam, ovo nitko neće razumjeti", rekla je uspješna blogerica za News.com.au i dodala da je ključnu ulogu u svemu odigrao njezin dečko.

Nagovorio ju je da objavi video jer je smatrao da će odlično proći kod njezinih gledatelja. "Sjećam se da sam ga objavljivala i govorila mu: 'Vidiš, nikad ovo nisam trebala objaviti, užasan je'", priznaje Nikkie.

Bila je u krivu - jednog jutra, dva tjedna nakon objave, dočekalo ju je iznenađenje. Video je eksplodirao, svi vodeći mediji su ga prenosili, a broj pratitelja se povećavao nevjerojatnom brzinom. "The Power Of Makeup" ("Moć šminkanja") do danas je pregledan više od 40 milijuna puta.

To je bio samo početak njezina novog života. Danas ima 12 milijuna pratitelja na Instagramu i postala je itekako utjecajna u industriji ljepote. Toliko da ju je časopis Forbes, zahvaljujući zaradi od 6 milijuna dolara, uvrstio na popis Top Influencera 2017., a postala je i modna savjetnica dizajnera Marca Jacobsa.

"Nikad nisam mogla zamisliti da ću završiti ovdje. Počela sam s 14 godina, bila nesigurna, maltretirali su me i život baš i nije bio sjajan. Otvorila sam kanal iz ljubavi prema uljepšavanju, a sad sam u Sydneyju i govorim o tome, što je jako čudno, ali i posebno", zaključuje Nikkie.

Pročitajte više