Nives Celzijus o novom poslu: "Nisam očekivala da ću to doživjeti toliko emotivno, zaplakala sam"

Foto: Nova TV

GLAVNI adut Nove TV za nadolazeću jesen jest serija "Čista ljubav", čije su prve kadrove u zagrebačkom kinu odgledali glumci, produkcijski tim i predstavnici medija.

Serija je okupila niz poznatih glumačkih imena, no najviše pažnje privlače dva koja javnost nije navikla gledati u tom formatu. Prvo, i široj javnosti najzanimljivije, jest ono Nives Celzijus, koja se prvi put okušala u glumi. Drugo "novo" lice je kazališnoj publici dobro poznata Tara Rosandić, koja će sudeći po dosadašnjoj praksi ubrzo postati omiljeno televizijsko lice. Tara tumači glavnu ulogu, dobrodušnu Sonju, dok je Nives pomalo očekivano fatalna ljubavnica i njena glavna konkurentica.

"Nisam očekivala da ću to doživjeti toliko emotivno. Zaplakala sam u nekim scenama, primijetila sam da su i drugi. Znala sam da će biti vrhunski isproducirano, no nisam to očekivala do te mjere", rekla nam je Nives nakon projekcije serije.

"Gluma ima svojih prednosti i svojih mana, a ovo je ritam na koji kao pjevačica nisam navikla. Zanimljivo je, svaki put je nešto novo i drugačije, a privlačna je i sama činjenica da svaki put možeš biti netko drugi, netko drugačiji od tebe, i da možeš biti zločest i negativka, drska prema ljudima. Nisam taj tip pa mi je teško izgovarati neke riječi, ali mi je jako zabavno", otkriva nakon nekoliko mjeseci snimanja.

Oni koji se nadaju pričama o antagonizmu glumaca prema Nives ostat će razočarani.

"Odmah u startu sam fenomenalno prihvaćena od cijelog casta, rekla sam odmah da nemam tih iskustava i da sam voljna učiti i da može doći svatko tko ima kakve sugestije i da se neću uvrijediti jer nisam taj tip. Glumci mi jako pomažu, pogotovo Momo s kojim najviše snimam. Nisam osjetila ništa negativno tijekom snimanja. Možda je za to zaslužno tvoje Lice zvuči poznato pa su i oni znali što mogu očekivati", priča nam.

Zbog snimanja njena se svakodnevica prilično promijenila, jer je na snimanjima po cijele dane: Sve je posvećeno poslu, i kad dođeš doma radiš na tekstovima, učiš scene za sljedeći dan. Puno manje vremena ima za sebe i druge poslove, malo su i djeca zakinuta, ali ne žale se".

Njena djeca vesele se što će mamu uskoro gledati svaki dan na televiziji.

"Imam sreće da su veći, bilo bi teže da su manji. Već su veliki i brinu se sami za sebe. Ja dođem navečer, spremim večeru i zajedno pojedemo. Ne znam kako će to biti kad krene škola, jer sam navikla raditi s njima i oni su na to naviknuli, ali nekako ćemo se organizirati", rekla je Nives, koja pak sebe nikad ne gleda na televiziji.

"Samo kad nemam izbora pa se zateknem negdje pa ne mogu prebaciti program. Bude mi čudno, ali mislim da to nije samo moj problem, generalno je to ljudima teško", kaže.

Tara je već dugo u glumi pa priznaje da nije osjećala preveliki pritisak zbog toga što nosi glavnu ulogu serije: "Znam da treba ostati vjeran trenutku, ali sad što je tog malo više za razliku od drugih uloga, to je samo koincidencija".

Spremna je na to da će se sad daleko više pisati o njoj te da će je više prepoznavati na ulici.

"Mislim da je red u moj karijeri za to, sretna sam što mi je ova serija dala priliku da komuniciram s većim dijelom publike. Većinom sam u kazalištu koje nije toliko prisutno u medijima", kaže i dodaje da je sad jedva usklađuje obveze, ali ne žali se, jer ima sreću da radi. 

Pročitajte više