Noćas se održava finale Miss Universe. Ovo su favoritkinje za pobjedu

Foto: Profimedia

U NEW ORLEANSU večeras će se, nešto poslije ponoći po srednjoeuropskom vremenu, upriličiti 71. izbor za Miss Universe, na kojem se za prestižnu titulu bori i Hrvatica Arijana Podgajski.

Tijekom ovog tjedna djevojke su u SAD-u imale prednatjecanje i pistom prošetale u večernjim haljinama, badićima i nacionalnim kostimima. Njih 84 tako je pokušalo izboriti mjesto među top 15, a kojima je to pošlo za rukom, saznat ćemo u finalu. Pobjednicu će okruniti 70. Miss Universe, bollywoodska glumica Harnaaz Sandhu iz Indije, a ovo su favoritkinje za pobjedu.

Miss SAD-a

R'Bonney Gabriel (28) rođena je u Houstonu u Texasu, a ušla je u povijest u prosincu 2021. kao prva Amerikanka filipinskog podrijetla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

"Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka", rekla je lokalnoj podružnici ABC-ja KTRK-TV u listopadu 2022.

Miss Portorika

Ashley Cariño (28) sanja o tome da jednog dana ode u svemir i radi za NASA-u, stoji u njezinoj biografiji na stranicama Miss Universe, a uspije li u tome, postala bi prva natjecateljica za Miss Universe koja je ikada otišla u svemir. 

Trenutno studira zrakoplovno inženjerstvo na Sveučilištu Centralne Floride. Najstarija od petero braće i sestara, Cariño sebe opisuje kao obožavateljicu bejzbola i Star Treka.

"Posljednjih pet godina provela je radeći s djecom i adolescentima s poremećajima u mentalnom zdravlju ili koji su kognitivno divergentni kako bi iskoristila svoju znatiželju i kreativnost kroz STEM inicijative", stoji u njezinoj biografiji.

Miss Nigerije

Hannah Iribhogbe (21) trenutno studira poslovni menadžment na koledžu North Lake u Dallasu, a strast joj je dobrotvorni rad te je osnovala svoju zakladu za pomoć u prehrani djece diljem Afrike.

"Ona posjećuje sirotišta diljem Nigerije, a sama je odgovorna za dvije djevojčice. Osnivačica je The Montana Initiativea, organizacije koja radi na prehrani 10 milijuna djece diljem Afrike", stoji u njezinoj biografiji.

Hannah je prošli tjedan rekla da je "jako uzbuđena" što "konačno može nositi svu svoju prekrasnu odjeću", a potvrdila je da je sve njezine večernje haljine izradio nigerijski dizajner.

Miss Njemačke

Soraya Kohlmann (24) je ljubiteljica životinja, vlasnica tvrtke, trenerica pilatesa i model. Aktualna Miss Njemačke veganka je od 12. godine, a vegetarijanka je od svoje druge godine.

"Ona vjeruje da su pozitivno razmišljanje i zahvalno srce ključ za ispunjen, uspješan i sretan život", stoji u njezinoj biografiji.

"Samo se osjećam blagoslovljeno i zahvalna za sve što mogu doživjeti, za sve što mogu naučiti i za sve ljude koji stoje iza mene i podržavaju me bez obzira na sve. Ponekad zaboravimo ili nismo ni svjesni koliko smo sretni. Uvijek postoji blagoslov na nebu, samo trebamo biti otvoreni da ga vidimo. Budite zahvalni", poručila je obožavateljima nakon što su je suci intervjuirali.

Miss Filipina

Celeste Cortesi (25) trenutno studira menadžment nekretnina i nada se da će raditi u struci. Radi s organizacijom Save the Children Philippines i podržava MindNation, organizaciju za brigu o mentalnom zdravlju.

"Srce mi se slama kada vidim kako djeca pate na bilo koji način", Celeste je ranije ovog tjedna rekla svojim obožavateljima, a njezina biografija napominje da je njezin rad sa Save The Children "podsjeća na borbe njezine majke dok je odgajala nju i njezinu braću i sestre".

"Njen najveći san je preseliti svoju mamu natrag na Filipine i kupiti joj kuću u kojoj će provesti mirovinu", stoji u njezinoj biografiji.

Pročitajte više