Ovo je graf tlaka vode u Zagrebu dok se igralo s Brazilom. Baš se izbjegavao WC

Foto: Boris Sesar/LinkedIn/Igor Kralj/PIXSELL

BORIS SESAR, član Uprave ZG Holdinga, objavio je graf koji prikazuje krivulju kretanja tlaka vode u vodovodnom sustavu u Zagrebu tijekom utakmice Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu.

Na grafu se može vidjeti nagli pad tlaka vode na poluvremenu utakmice i na krajevima produžetaka.

"U svjetlu uskoro gotovog, a za Hrvatsku uspješno završenog, još jednog Svjetskog prvenstva u nogometu, planetarnog događaja koji kao rijetko što privuče pažnju milijardi ljudi jedan zanimljiv graf. Na grafu je krivulja kretanja tlaka vode u vodovodnom sustavu Vodoopskrbe i odvodnje grada Zagreba za vrijeme četvrtfinalne utakmice s Brazilom.

Primijetit ćete nagle padove na poluvremenima i krajevima produžetaka. Uzrok je, naravno, masovno punjenje vodokotlića. Nogomet je očito bitniji i od zdravlja s obzirom na to da zbog njega odgađamo mokrenje, važan fiziološki proces", objasnio je Sesar.

"Rekao bih da možda malo odgađamo to mokrenje, ali opservirani proces je zapravo rezultat vremenske sinkronizacije koja se inače ne događa. Eto, nogomet nas sinkronizira i u pišanju", "Jako zanimljivo i logično", "Zanimljiv zaključak", poručili su pratitelji Borisu na društvenoj mreži.

Pročitajte više