Nova Miss Teen Dallasa proglašena najljepšom u društvu svog vjernog psa pomagača

Foto: Instagram

17-GODIŠNJA Allison Appleby okrunjena je u nedjelju za Miss Teen Dallasa, a cijelo vrijeme uz nju je na pozornici bio njen pas pomagač Brady.

"Ja? Princeza? Ozbiljno, još uvijek sam u šoku. Službeno sam Miss Teen Dallasa 2022.", napisala je Allison na Instagramu uz fotku s krunidbe na kojoj mazi psa.

"Kada sam se prijavila za ovo natjecanje, jedan čovjek mi je rekao: 'Ne možeš to učiniti, ne možeš pobijediti, imaš terapijskog psa. Djevojke natjecateljice nemaju invaliditet'", ispričala je.

Dijagnosticirana joj je epilepsija

Allison je prije dvije godine dijagnosticirana epilepsija, navodi KTEN. Brady, zlatni retriver, pomaže joj upozoravajući je na nadolazeće napadaje i trenira da joj donese lijekove u budućnosti.

Prema 4 Paws for Ability, neprofitnoj organizaciji koja uzgaja i trenira pomoćne životinje, psi mogu otkriti kemijske promjene u tijelu osobe koja se upravo sprema dobiti napadaj. Ako osjete da dolazi napadaj, zalajat će kako bi privukli pozornost nekoga tko im može pomoći.

Njezina majka Beth Appleby izjavila je da nije bila nervozna zbog ulaska svoje kćeri u natjecanje "jer sam znala da ima Bradyja, koji se dobro brine za nju".

Pročitajte više