Novac više nije problem? Hrvatska se vraća na Eurosong

Foto: eurovision.tv

MEĐU 43 zemlje koje će se u svibnju sljedeće godine natjecati na Eurosongu u Stockholmu je i Hrvatska. Jutros je na službenoj internetskoj stranici Eurosonga objavljen popis zemalja sudionica, a među njima je i Hrvatska koja je posljednji put u ovom natjecanju sudjelovala 2013. godine.

To znači da je HRT poslao prijavu EBU-u, što su nam i potvrdili.

"u ovom trenutku možemo potvrditi da je Hrvatska radiotelevizija osigurala mogućnost sudjelovanja hrvatskog predstavnika na 61. Eurosongu u Stockholmu 2016. godine", odgovorili su za Index.

Kako će se birati naš predstavnik i tko će to biti na HRT-u nam nisu mogli reći.

"O svim daljnjim novostima pravodobno ćemo obavijestiti javnost", kratko su poručili.

2016 will be the biggest Eurovision Song Contest for years with 43 countries represented! Welcome back Australia, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia and Ukraine!

Posted by Eurovision Song Contest on 26. studeni 2015

S obzirom na to da se Hrvatska povukla s Eurosonga 2014. godine uz objašnjenje da HRT nije u mogućnosti financijski podržati projekt, čini se da su uspjeli pronaći sredstva za sudjelovanje 2016. godine. U svakom slučaju, obožavatelji Eurosonga imaju se čemu radovati. Osim Hrvatske, nekoliko je zemalja povratnica, poput Bosne i Hercegovine koju će predstavljati Deen i Dalal i Ana Rucner, Ukrajine i Bugarske. 

Prisjetite se našeg posljednjeg nastupa na Eurosongu. Klapa s mora sa svojom je "Mižerjom" natjecanje završila u polufinalnoj večeri. Upravo tu završilo je natjecanje i za tri hrvatska predstavnika koja su nastupala prije Klape s mora.

Nadamo se da će 2016. Hrvatskoj donijeti sreću, jer smo upravo mi među tri zemlje sudionice koje najdulje čekaju plasman u finale.

Igor Cukrov je posljednji hrvatski eurovizijski predstavnik koji se uspio plasirati u finale Eurosonga. Bilo je to 2009. godine.

Pročitajte više