Novi bestseleri: Od Obaminih memoara do romantičnog ljetovanja na jadranskoj obali

Foto: 123RF/Press

ČITATE li više ljeti? Mi svakako da jer je vani, na suncu, prevruće čak i kada smo blizu mora. Naš recept za ugodan ljetni provod: hladovina, osvježavajuće piće i dobra knjiga. Od triju navedenih stvari mi ćemo se pobrinuti da ne ostanete bez izvrsnog štiva. U nastavku teksta nalaze se preporuke najnovijih ljetnih hitova.

Obećana zemlja - Barack Obama

Jedno upozorenje na početku: knjiga je prilično obimna sa svojih 768 stranica. No neka vas to ne obeshrabri, tekst unutar korica je fascinantan i čita se poput napetog trilera pomiješanog s romanom odrastanja. Obama nam još jednom pokazuje zašto je baš on bio jedan od najomiljenijih predsjednika SAD-a ikada. Njegov utjecaj daleko je premašio funkciju koju je obnašao te ga je učinio ikonom modernog doba. Ne nasjedajte na trumpoidne izmišljotine, provjerite sami kakav je Barack čovjek čitajući između riječi i rečenica ove fascinantne autobiografije.

Tajnovita uvala u Hrvatskoj - Julie Caplin

Ako postoji knjiga koja je po svim atributima idealna za ponijeti na more, tada je to ova. Maddie Wilcox realistična je, praktična i razumna žena kojoj se pruži prilika za ljetni posao na luksuznoj jahti i jednostavno ga ne može odbiti. Doduše, očekuje ju posluživanje otmjenih gostiju… ali obilaženje jadranskih otoka to će nadoknaditi - osobito jer je jedan od gostiju i Nick, brat njezine najbolje prijateljice Nine. Iskre frcaju na sve strane kada se Nick i Maddie upoznaju, ali ona naprosto ne može vjerovati da je ta samoživa budala Ninin rod. No u predivnoj tajnoj uvali, dalje od očiju užurbane svakodnevice, Maddie i Nick otkrivaju da imaju mnogo više zajedničkoga nego što su prvotno mislili…

Zadnji vlak za Key West - Chanel Cleeton

Autorica Chanel Cleeton od ranije je poznata hrvatskoj publici po svojim svjetskim uspješnicama Dogodine u Havani i Kuba mojih snova. Ovo je treći njezin roman preveden na hrvatski jezik. Čudesna je to i dramatična priča o tri žene - Helen, Mirti i Elizabeth, čiji će se životi zauvijek promijeniti 1935. godine, kad otočje Florida Keys opustoši nezapamćeni uragan. Helen, rođena u Key Westu, zbog muža zlostavljača svoj dom više doživljava kao tamnicu iz koje želi pobjeći. Mirta na otočje dolazi na medeni mjesec, s mužem za kojeg se morala udati kako bi financijski posrnulu obitelj izvukla iz krize. Iz istih razloga na otočje dolazi i Elizabeth, u potrazi za bratom u kojem vidi zadnju slamku spasa. I dok se otočju sprema prava kataklizma, svaka od ovih žena prolazi vlastitu životnu dramu, a usred najveće prirodne katastrofe svaka od njih pronaći će i ljubav života.

Moć uspješnog poslovanja - Danny Meyer

Zašto ljeto ne biste iskoristili za proučavanje poslovnih ideja i inspiracija? Jest, znamo da živimo u Hrvatskoj, zemlji koja je od poduzetničkog ideala prilično udaljena, ali nikada ne treba odustati. Osim toga, naglasak je na ugostiteljskom biznisu koji je okosnica hrvatske ekonomije. Jeste li čuli za poznati njujorški lanac restorana Shake Shack? Filozofija luksuzno spravljenih burgera i krumpirića koji pobijaju stereotip o jeftinoj i nekvalitetnoj hrani danas nije novost, no ranih dvijetisućitih, kada je Danny Meyer otvorio svoj prvi kiosk s hranom u Madison Square Parku, svakako je bila! Danas je Shake Shack najbrže rastući lanac restorana ovog tipa. Kako je došao do poduzetničke ideje i kako je postao jedna od ključnih figura u ugostiteljskoj industriji, otkriva u svojoj  hit-knjizi.

Takve sam sreće - Adele Parks

Jedno pitanje koje si je svatko od nas postavio barem jednom je što bismo učinili da sutra dobijemo milijune na lutriji. U ovom romanu pronalazimo neke odgovore kako bi to zapravo moglo izgledati. Trebao je to biti dobitak na lutriji o kojem su oduvijek sanjali. Punih petnaest godina Lexi i Jake s prijateljima zaokružuju šest istih brojeva. Uz pića, večere i ljetne roštilje, tri su para godinama razgovarala o važnim stvarima - djeci, brakovima, karijeri - i smijali se kad nisu uspjeli ništa osvojiti. Ali jedne subotnje večeri dogodi se nezamislivo. Nastane razdor u grupi. Netko je uhvaćen u laži. A uskoro nakon toga izlazi šest brojeva koji zauvijek sve mijenjaju. Lexi i Jake imaju listić vrijedan 18 milijuna funti. Njihovi su prijatelji odlučni potražiti svoj dio.

Pročitajte više