Novi hit-naslovi: Biografija Pamele Anderson i kuharica jela iz slavnih romana

Foto: Press/Shutterstock

Proljeće je u punom zamahu što znači više sunčanih dana, ali i više novih knjiških hitova. Knjižare se u proljeće pune mnogim naslovima koji će krajem godine zasjati na listi najčitanijih. No mi ne znamo koji će se od njih iskazati. Ipak, ono što možemo je predstaviti vam novitete koji će, nadamo se, odgovarati različitim ukusima i potrebama. Kao što ćemo vidjeti, nastavlja se trend objavljivanja memoara poznatih, ali trend koji sportske uspjehe pretvara u životnu mudrost.

S ljubavlju, Pamela – Pamela Anderson

Slika Pamele Anderson kao bombastične plavuše bila je sveprisutna 1990-ih. Otkrivena na tribinama tijekom kanadske nogometne utakmice, ubrzo je lansirana u svijet superzvijezda, postala je Playboyeva omiljena djevojka s naslovnice te simbol holivudskog glamura i seksipila. Pa ipak, ona Pamela Anderson koju mislimo da znamo stvorena je slučajno, a ne pažljivim njegovanjem.

S ljubavlju, Pamela iznosi njezinu pravu priču, priču o djevojci iz male sredine koja se zapetljala u vlastitim snovima. Odrastajući na otoku Vancouveru kao kći mladih i divljih roditelja, Pamela je imala teško djetinjstvo, ali je zato razvila duboku ljubav prema prirodi i ispunila svoj svijet maštom, izmišljenim prijateljima i pomaganjem životinjama.

Nakon što je s vremenom pobijedila prirodnu sramežljivost, Pamela je dopustila da je njezin nespokojni duh odvede u svijet o kojemu malo ljudi može uopće sanjati, u Hollywood i Playboy vilu. Ovo je samo najava, a knjigu ćete moći čitati početkom travnja.

Bez kompromisa – Tim S. Grover

Objava ovog naslova svakako je rezultat interesa koji je polučio hit Davida Gogginsa. Čini se da čitateljima nije dovoljno samo iz svoje udobne fotelje savjetovati kako da žive, nego očekuju savjete individua koje iza sebe imaju stvarne rezultate. Budući da je sport moderna arena te se uspjeh u njoj smatra nečim stvarnim, evo nas u žanru sportskog self-helpa.

Više od dva desetljeća legendarni trener Tim Grover radio je s najboljima - Michaelom Jordanom, Kobeom Bryantom, Dwyaneom Wadeom te stotinama ostalih beskompromisnih igrača iz svijeta sporta, biznisa i ostalih područja ljudskog djelovanja - i pomogao im da budu još bolji.

Sada prvi put otkriva što je potrebno poduzeti kako biste dominirali svima i svime na psihičkom i fizičkom planu i uči vas kako biti beskompromisan te ostvariti što god poželite.

Hamlet s kuhačom – Sandra Veić Sukreški

Jedinstveni naslov, kako kod nas, tako i u svijetu jer gotovo da nema ovako dobrog spoja pripovijedanja i kulinarstva. Hrana nas svojim mirisima i okusima često podsjeti na lijepe, važne i sretne trenutke u našim životima. U knjigama se s jelima susrećemo od djetinjstva, kroz bajke gdje se pokaže da je hrana vrlo bitna u iskustvu čitanja: nerijetko je sporedni junak književnosti.

I zato se autorica zapitala - što jedu, što kuhaju junaci u klasičnim, poznatim ili popularnim knjigama? Tako su nastale ove priče o receptima, jelima u romanima i o kuharicama pisaca, s naravno receptima.

Na jednom mjestu sakupljene su priče iz kuhinja književnosti pa sada možete započeti ručak bijelom juhom kakvu jedu na balu u Ponosu i predrasudama ili onom koja je grijala Kafku. Spremite gazpacho koji je volio Hemingway ili pottage koji spominje Shakespeare.

Za glavno jelo? Možda gumbo Forresta Gumpa ili paprikaš iz Drakule. Tu su i kuglofi, sitni kolači, Pippini paprenjaci ili keksići koje voli Tom Sawyer... Knjiga za sve koji vole knjige, uživaju u čitanju i - kuhanju.

Ovladajte svojom motivacijom – Thibaut Meurisse

Ovladajte svojom motivacijom vodič je koji vam savjetujemo pročitati kako biste se ponovno motivirali i živjeli život kakav želite. Ako volite jednostavne strategije, praktične vježbe i učitelje bez suvišnih riječi, zavoljet ćete ovu knjigu.

Zanima vas kako odmah napraviti stvar koju već dugo odgađate, a nužno ju je završiti kako biste se ponovno pokrenuli s mrtve točke te raščistiti svoj um i okruženje kako biste reaktivirali svoj unutarnji pogon?

Ovdje ćete pronaći 25 jednostavnih, no moćnih strategija za povratak motivacije. Autor je već svojim prethodnim naslovom o ovladavanju emocijama pokazao kako vješto vlada svojom materijom te posjeduje talent za pogađanje u samu suštinu problema. Za sve ljubitelje Atomskih navika i sličnih naslova.

Tajna kućne pomoćnice – Freida McFadden

Eksplozivan nastavak svjetske senzacije Kućna pomoćnica nevjerojatno je napeti triler o lažima naizgled savršene obitelji - i ženi koja krije mračne tajne i koju se ni u najluđim snovima ne smije podcijeniti. U ovom nam naslovu junakinja opisuje nove, još mračnije dogodovštine koje može zabilježiti samo netko tko je "nevidljiv":

"Teško je naći poslodavca kojeg neće zanimati moja prošlost. Stoga zahvaljujem svojoj sretnoj zvijezdi kad mi milijarder Douglas Garrick ponudi posao - čišćenje zapanjujućeg penthausa s pogledom na cijeli New York i kuhanja obroka u prekrasnoj kuhinji. Dok ne uspijem ostvariti svoj cilj, diplomirati socijalni rad kako bih napokon s ove strane zakona mogla pomagati zlostavljanim ženama, samo trebam obavljati što bolje mogu posao kućne pomoćnice.

No još nisam upoznala gospođu Garrick. Uvjerena sam kako sam jednom čula njezin plač. I sigurna sam kako je mrlja na njezinoj bijeloj spavaćici osušena krv - od svih ljudi, ja je odmah mogu prepoznati. Kako uvijek pomognem, nikad, nikad ne mogu otići, čak i kad bih trebala, odlučujem pokucati na njezina vrata i vidjeti je li sve u redu. Ono što ću nakon toga otkriti sve će promijeniti…"

Pročitajte više