Novinar objavio imena koja se spominju kao rasisti u knjizi o kraljevskoj obitelji

NIZOZEMSKA verzija nove knjige Omida Scobieja Endgame o britanskoj kraljevskoj obitelji povučena je iz prodaje jer je navodno u njoj slučajno otkriveno koji je član kraljevske obitelji komentirao boju kože Harryjeva i Meghanina sina Archieja. Sporni je odlomak izbačen iz engleske verzije knjige.

Nakon što je jučer ta vijest preplavila britanske medije i internet, Piers Morgan je u svojoj emisiji žestoko kritizirao Scobieja, koji tvrdi da on nije napisao imena navodnih rasista te da su se imena u nizozemskoj verziji pojavila greškom.

Potom je Morgan odlučio objaviti imena koja se spominju u nizozemskoj verziji knjige, a to su kralj Charles i princeza Kate.

Harry je rekao da on i Meghan kraljevsku obitelj nikad nisu nazvali rasistima

Godine 2021. Meghan, čija je majka crnkinja, a otac bijelac, u američkoj emisiji voditeljice Oprah Winfrey kazala je da je jedan član kraljevske obitelji pitao koliko će tamna biti koža njihovog nerođenog prvog djeteta.

Tada je princ Charles, današnji kralj, odbacio tvrdnje prema kojima je riječ upravo o njemu. Harryjev brat, princ William tada je novinarima kazao: "Mi nismo rasistička obitelj."

Harry i Meghan potom su utihnuli, da bi princ prije nekoliko mjeseci u intervjuu rekao da njegova supruga uopće nije rekla da su članovi kraljevske obitelji rasisti, nego da su to napravili mediji. Harry je rekao da komentar ne smatra "rasističkim", već nesvjesnim i nenamjernim. 

Pročitajte više