Novozelanđani nahvalili Hrvatsku, pogotovo im se svidjela jedna atrakcija: "To je najljepše mjesto na svijetu"

Foto: Instagram

OVIH su dana Hrvati pričali o američkoj blogerici kojoj se nije osobito svidio Zadar te je svojim osvrtom na grad izazvala burne reakcije. Ipak, postoje i oni koji su naprosto oduševljeni Hrvatskom i nemaju ni jednu zamjerku. Radi se o blogerima s dalekog Novog Zelanda.

Naime, prošle godine Brook Sabin i njegova djevojka Radha Engling s Novog Zelanda dali su otkaze i odlučili putovati svijetom. Za život zarađuju prodajom fotki s putovanja i pisanjem bloga na stranici onflightmode.com, a za Stuff su složili članak o tome zašto bi posjet Hrvatskoj trebao biti na vrhu svačije liste stvari koje želite napraviti do kraja života.

Brook i Radha smatraju da Hrvatska ima "najbolje srednjovjekovne utvrde u Europi". Oduševljeni su našim otocima i bistrim morem, ali najviše su ih se dojmile Plitvice.

"Trebate posjetiti Plitvičke slapove. Šetnja oko ovog nacionalnog parka je kao šetnja unutar Avatar okruženja - ovo bi zaista trebalo uzeti u obzir kao najljepše mjesto na cijelom svijetu", napisao je Brook.

U svom blogu spomenuli su i Dubrovnik. "Ni jedna druga srednjovjekovna utvrda na svijetu ne može se usporediti s onom u Dubrovniku", napisali su.

Par je oduševljen i našim otocima. "Ovdje ćete naći otoke po svačijem ukusu. Nudisti, kamperi ili party životinje - svatko može naći pravo mjesto za sebe", rekao je.

Brooke i Radha posjetili su Krk i Korčulu koji su im odmah osvojili srca.

Za kraj su preporučili i posjet Bosni i Hercegovini te spomenuli lijepi Mostar. "Prekrasan Stari most sagrađen prije 400 godina glavna je atrakcija u ovom gradu s kojeg lokalni stanovnici i turisti tradicionalno skaču s 24 metra visine", napisali su.

Par je još posjetio Slunj, Split i Rastoke.

Pročitajte više