Nijemci pišu o mačjoj deložaciji koja je razljutila Dubrovčane

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Frankfurter Allgemeine Zeitung

NJEMAČKI Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) raspisao se o 18-godišnjoj mački Anastaziji koju su dubrovačke vlasti "deložirale" iz kućice koju je za nju napravio arhitekt Srđan Kera ispred ulaza u Knežev dvor.

"Deložacija ulične mačke Anastazije iz palače dijeli Dubrovnik", stoji u naslovu FAZ-a. 

"Stanovnici hrvatskog pomorskog grada podijeljeni su oko sudbine ulične mačke koja je nedavno izgubila svoj luksuzni hostel u slikovitom Starom gradu Dubrovniku. Anastazija je nekada živjela u maloj drvenoj kućici pod svodovima slavne Kneževe palače koju je za nju sagradio ljubitelj životinja Srđan Kera u polugotičkom, polurenesansnom stilu slavne palače", objašnjavaju Nijemci te navode da "uprava Kulturno-povijesnog muzeja, koji se također nalazi u palači, nije bila baš oduševljena elegantnim mačjim smještajem".

Spomenuli i gradonačelnika

"Odluka je izazvala buru negodovanja na internetu. U online anketi koju su provele lokalne novine, 90 posto od otprilike 4500 sudionika podržalo je pravo male lutalice da nastavi svoj život u niši pod svodovima slavne palače.

Navode i da je nakon što je slučaj izašao u javnost dubrovački gradonačelnik Mato Franković "požurio spašavati čast Muzeja".

Nijemci su spomenuli i da Anastazija sad ima svoj Facebook profil pod imenom Kneginja Anastazija te da je online peticiju za rekonstrukciju njenog smještaja potpisalo 12 tisuća ljudi.

Podsjećamo, nakon što je došlo do deložacije mačke Hrvati su obasuli stranice Dubrovačkih muzeja negativnim recenzijama. 

Pročitajte više