Objava koja je zgrozila 500.000 ljudi: Nakon ovog izbjegavat ćete sušila za ruke u WC-ima

Foto: Facebook

AKO NAKON svakog pranja ruku u javnim WC-ima sušite ruke na električnom sušilu za ruke, možda radite više štete nego koristi. Barem tako tvrdi Nicole Word, koja je opisala kako je na tri minute gurnula Petrijevu posudicu u sušilo za ruke, a potom pustila da se skupljene bakterije inkubiraju.

U objavi na Facebooku, koja je dosad podijeljena 500.000 puta te je skupila 140.000 lajkova, Ward tvrdi da pokušavajući održati ruke čistima možda činite upravo suprotno.

"Ok, ljudi, spremni na nešto nevjerojatno? Ovo tu je sve što se razvilo u Petrijevoj posudici nakon samo par dana. Gurnula sam pločicu u zatvoreno sušilo za ruke u javnom WC-u na otprilike tri minute. Da, samo tri minute. Nemojte više sušiti ruke na ovim stvarima. Tu je nekoliko sojeva potencijalno patogenih gljivica i bakterija koje prelaze na vaše ruke, dok vi mislite da hodate uokolo čistih ruku. Nema na čemu", napisala je.

Doduše, nije poznato je li Ward znanstvenica te kako je provela svoj eksperiment, no mnogima je ovo utjeralo strah u kosti.

S obzirom na to da je sušilo bilo Dyson Airblade, iz kompanije Dyson dali su izjavu za ABC Action News.

"Svi Dyson Airblade uređaji imaju HEPA filtre koji hvataju čestice poput bakterija prije nego što napuste uređaj. Dyson Airblade TM uređaji za sušenje ruku su potvrđeno higijenski, a u istraživanja koja su provela sveučilišta pouzdaju se i bolnice, proizvođači hrane te poslovni subjekti diljem svijeta", naveli su.

Njihovo priopćenje nije suzbilo paniku koja je nastala.

"Odvratno, nikad više neću koristiti ova sušila", "Nicole zaslužuje nagradu za osobu godine", "Hvala na ovoj objavi", samo su neki od komentara ljudi koji se zaklinju da su završili sa sušenjem ruku na sušilima. 

Pročitajte više