Objavljena jedina dosad poznata zajednička fotografija Marilyn Monroe i Kennedyjevih

U UTORAK je na izložbi u galeriji u Los Angelesu, na dan kad bi Marilyn Monroe da je još uvijek živa slavila svoj 84. rođendan, objavljena jedina dosad poznata zajednička fotografija nje i bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Fotografija je ponuđena na prodaju.

O ljubavnoj vezi Marilyn Monroe i JFK-ja špekulira se posljednjih pet desetljeća, a jedan od najpoznatijih i, nažalost, jedan od posljednjih nastupa Marilyn Monroe uoči njene tragične smrti, bilo je upravo njeno mazno pjevanje pjesmice "Sretan rođendan" JFK-ju povodom proslave njegovog 45. rođendana, 19. svibnja 1962. godini. Na proslavi se tadašnja američka prva dama Jacqueline Kennedy nije pojavila, i to navodno upravo zato što je čula da će ondje biti Merlinka.

Crno-bijelu fotografiju, koja prikazuje Marilyn u ugodnom druženju sa JFK-jem i njegovim bratom Robertom F. Kennedyjem, na rođendanskoj je zabavi snimio tadašnji službeni fotograf Bijele kuće, Cecil Stoughton. JFK je tom prilikom okrenuo glavu od kamere, što je rijetko činio.

"Ne postoji druga poznata fotografija Bobbyja i Marilyn ili JFK-ja i Marilyn, ali ne zato što ih nikad nisu uspjeli fotografirati zajedno. Štoviše, puno puta su zajedno snimljeni, ali su Tajna služba i FBI zaplijenili sve takve fotografije", navodi filmaš Keya Morgan, kojem je Stoughton prodao svoje fotografije 2007. godine, godinu dana prije svoje smrti. "Tajna služba i FBI su dolazili do njega svaki put kad bi razvijao negative i uzimali sve one na kojima su Bobby ili JFK bili sa Marilyn. No promakao im je jedan, jer se sušio kad su došli. Ovo je jedini `preživjeli` negativ", dodao je Morgan.

Pročitajte više