Odrastao je u siromaštvu u Hrvatskoj, a danas je multimilijunaš i svjetska TV zvijezda

 Screenshot/Foto: YouTube/Instagram

ROBERT HERJAVEC jedan je od najuspješnijih kanadskih poduzetnika, zvijezda reality showa "Shark Tank" te jedan od najbogatijih Hrvata.

Herjavec je vlasnik tvrtke Herjavec Group koja se bavi računalnom sigurnošću, a trenutno je u braku s australskom plesačicom i TV voditeljicom Kym Johnson koju je upoznao u emisiji "Ples sa zvijezdama". No, Herjavec nije uvijek imao lagodan život. 

>>>FOTO Australska TV zvijezda se udala za 200 milijuna dolara teškog Hrvata<<<

"Rođen sam u Hrvatskoj koja je bila komunistička zemlja u to vrijeme, zvala se Jugoslavija. Ponekad nismo imali vode, ali meni se to nikad nije činilo loše jer sam bio okružen životinjama i velikom obitelji. Nikad nisi svjestan situacije u kojoj si odrastao dok je ne usporediš s nečim drugim", ispričao je Herjavec u trominutnom videu o svom životu.

"Jugoslavija je bila odlična zemlja, ako si bio dio Komunističke partije. Moj tata je bio žestoki protivnik sustava i 22 puta je bio u zatvoru zbog toga. Zadnji put su mu rekli da ako se opet vrati u zatvor, iz njega više neće izaći. Spakirao je kofere i odveo mene i mamu u Italiju gdje smo se ukrcali na brod i došli u Kanadu", prisjetio se.

"U Jugoslaviji je moj otac bio zapravo sretan čovjek, bio je menadžer i dosta cijenjen. A onda je došao u Kanadu i čistio podove tvornica.Više nije bio isti, mislim da kao dijete nikad ne cijeniš roditelje dok ih ne izgubiš. Razmišljam o tome koliko se on mučio da bi meni pružio ovu priliku i osjećam veliku odgovornost da to opravdam", tužnog glasa je rekao Herjavec.

"Prijatelj mi je rekao da je bio na razgovoru u kompaniji koja se bavi računalima i ja sam pomislio kako je to dosadno, dok mi nije rekao da je početna plaća 30.000 dolara. Dao mi je broj, prijavio sam se i tako je sve počelo. Ono što me čini drugačijim od drugih poduzetnika je to što sam imigrant i to me zaista oblikovalo. Ljudi danas misle da ne mogu uspjeti, da je to zaista teško. I treba biti teško! U poduzetništvu nikog nije briga tko su ti roditelji, kojeg si spola, religije, nacionalnost ili rase. Posao to ne zanima", kaže.

"Ponosan sam svojim uspjehom jer sam opravdao žrtvu svojih roditelja. Raditi toliko puno i proći kroz toliko boli da ja na kraju ne bih ništa napravio od života - oni to nisu zaslužili", zaključio je.

Njegovo bogatstvo danas se procjenjuje na 200 milijuna dolara, a na njegovom vjenčanju s Kym Johnson nastupala je Olivia Newton John. Herjavec je prije veze s lijepom plesačicom 24 godine bio u braku s Dianom Pleše, također kćeri hrvatskih imigranata u Kanadi.

Pročitajte više