Održava se veliki humanitarni koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i Vjekoslava Šuteja



ZAGREBAČKA FILHARMONIJA i Zaklada "Ana Rukavina" organiziraju "Koncert za život", humanitarnu manifestaciju u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja. Koncert će biti održan 31. ožujka 2010. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, koji će biti nazočan na koncertu, te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Suradnju potaknuo Vjekoslav Šutej

"Ovaj je koncert dar svim ljudima koji su na bilo koji način svojim doprinosom potpomogli rad Zaklade te time pokazali svoju velikodušnost i dobrotu. Vjerujem da će nam se javnost i ovaj put pridružiti kako bi pomogla svima onima koji se bore s leukemijom i pružila im nadu u život", kaže Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade. Suradnja Zagrebačke filharmonije i Zaklade "Ana Rukavina" potekla je upravo od maestra Šuteja koji je za vrijeme liječenja od leukemije u SAD-u najavio da će podržati rad Zaklade svojim nastupima. Na žalost, cijenjeni dirigent je preminuo, no njegova najava potaknula je ovu umjetničko-humanitarnu suradnju u sklopu koje se održava i "Koncert za život".

Vrhunski glazbeni ugođaj uz izvedbu Verdijeva "Requiema"

Koncertom će ravnati maestro Ivan Repušić, a uz Zagrebačku filharmoniju nastupit će sljedeći solisti: sopranistica Valentina Fijačko, mezzosopranistica Martina Gojčeta-Silić, tenor Zoran Todorovich, bas Giorgio Surjan te Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića, zbor Opere HNK-a Zagreb i zbor Muzičke akademije u Zagrebu. Na programu je "Requiem" Giuseppea Verdija, a prihod od ulaznica koje se prodaju po cijeni od 80 i 100 kuna bit će doniran Zakladi.

Pročitajte više