Odvjetnica odbila zastupati Nives Celzijus i njezinu izdavačku kuću

ODVJETNICA Tatjana Šijan otkazala je punomoć tužiteljima Nives Celzijus i izdavačkoj kući Premier Media u sudskom sporu protiv Sajma knjige u Istri. Razlog je izjava koju je spisateljica Nives dala za RTL televiziju i u kojoj tvrdi kako nije sudjelovala u podizanju tužbe protiv pulskog sajma knjige, da je odšteta ne zanima jer se nema vremena time baviti, te da ako Premier media i dobije spor, ona osobno od toga ionako neće ništa dobiti.

Tatjana Šijan je za Slobodnu Dalmaciju rekla kako im je punomoć otkazana prije sezone godišnjih odmora, ali o razlozima koji su do toga doveli zbog profesionalne se etike nije željela izjašnjavati. Iz Premier Media također nisu htjeli komentirati promijenjenu ulogu koju je Celzijus zauzela u sudskom postupku, kao ni nove odvjetnike dodajući kako će u javnost izlaziti s izjavama tek nakon prvog sudskog ročišta.

Pola milijuna kuna odštete

Prva sudska rasprava zakazana je za 1. prosinca na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, a tužitelji, prema tekstu tužbe koju je nadležni sud zaprimio poštom 11. veljače 2009. godine su Nives Zeljković Celzijus i Premier Media d.o.o.. Pored toga, u tužbi je podnesen i zahtjev za odštetu u iznosu od 550 tisuća kuna. Cijeli spor je zahuktala činjenica da je starleta Nives prodajom svoje prve knjige nadmašila neka etablirana književna imena. Iako je prodano čak oko 50 tisuća primjeraka "Gole istine", direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija odbila je Nives uručiti nagradu "Kiklop" za Hit godine, iako je, bez dileme, bila najprodavanija autorica na hrvatskom tržištu. 

Pročitajte više