Slovenac krenuo na put oko svijeta - pješice. Poveo i psa, prva postaja bila je Zadar

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Oliver Tič (Oli Walker) iz Slovenskih Konjica krenuo je na nevjerojatnu pustolovinu - put oko svijeta pješice. S njim je i njegova suputnica - kujica Carlitos. Njih dvoje su nerazdvojni prijatelji od 2018. godine, kada ju je Oliver pronašao na ulicama Perua, bolesnu i neuhranjenu, dok je hodao od Argentine do Aljaske.

Stigao u Zadar

Oli je na pustolovinu krenuo iz Slovenije. Prehodat će Europu, Aziju, Australiju i Afriku, točnije, 35 država, 30 tisuća kilometara, sve u četiri godine. Prva postaja mu je Zadar, odnosno Biograd na Moru, gdje će ga sutra dočekati predstavnici Grada, piše Pixsell.  

Potom ide prema Bugarskoj, Grčkoj i Turskoj, gdje će započeti svoj azijski dio putovanja. Nakon obilaska desetak zemalja, iz Singapura kreće do Australije, a zatim slijede Afrika pa Europa. Preko Portugala ide do Španjolske, Francuske i Italije, a zatim se vraća kući.

Prije osam godina Oli je u 175 dana pokorio zapadnu i istočnu obalu SAD-a, a 2022. vratio se s puta od 996 dana i 25 tisuća kilometara od juga Argentine do Aljaske. 

Pročitajte više