On je postao ona, a ona on: Najneobičniji par na svijetu inspirira stotine tisuća ljudi

Foto: Facebook

23-GODIŠNJA Jamie O'Herlihy iz Irske i njen godinu dana stariji dečko Harry Matthews inspiracija su stotinama tisuća ljudi diljem svijeta - prvenstveno onima koji prolaze mukotrpan proces promjene spola, a zatim i svima koji strahuju da nikada neće naći svoju srodnu dušu.

Jamie je naime rođena kao dječak, no već sa šest godina je znala da je "zapela" u pogrešnom tijelu. Harry je pak rođen kao djevojčica, nedavno je obavio sve potrebne operacije i sada je u posljednjoj fazi promjene spola.

Ne čudi stoga što je ljubavni život za oboje bio težak, no nisu mogli ni zamisliti da će svoju bolju polovicu pronaći u osobi koja će ih najbolje razumjeti.

"Kao da nas je spojila sudbina. Oboje smo se prijavili za radionice i aktivnosti o različitim aspektima transrodnosti, ali smo u zadnji trenutak zamalo odustali. Mene su morali nagovarati da ostanem. Nisam znala da istovremeno i Harry prolazi kroz isto. Bila je to ljubav na prvi pogled, na neki način", prepričava Jamie, koja je Harryja zapazila već na Facebooku, no tek kada ga je vidjela uživo joj je doista zapeo za oko.

Vrlo brzo su se zbližili i ističu da su zahvalni što imaju nekoga tko je prošao sličan životni put.

"Već je vidio moje ružno lice dok plačem, a ipak misli da sam lijepa", kaže Jamie, dok je Harry odlučan biti joj podrška tijekom procesa promjene spola.

"Stigao sam dalje od nje na svom putu pa je mogu utješiti i pružiti joj sigurnost. Užasavala se operacije, ali uspio sam je uvjeriti da nije tako strašno jer si na kraju sretniji nego ikad prije u životu", kaže Harry.

Oboje su tijekom odrastanja imali punu podršku roditelja, a Jamie ima i brata koji se također sprema na promjenu spola.

Pročitajte više