Opelovi noviteti u Hrvatskoj

MNOGOBROJNI noviteti kojima nas je Opel zapljusnuo u proteklih nekoliko mjeseci u Hrvatsku stižu već kroz nekoliko dana. Nova izdanja Agile i Corse, Vectra karavan i nekoliko novih motora glavni su aduti s kojima Opel najavljuje daljnji rast popularnosti na našem tržištu.

Opel je u Hrvatskoj do kraja rujna ove godine prodao preko 8300 osobnih automobila i time ostvario udio na cjelokupnom hrvatskom tržištu automobila od 14, 26%. Tom brojkom novoregistriranih vozila, Opel je već u prvih devet mjeseci dostigao broj novoregistriranih Opela u cijeloj prošloj godini. Ovogodišnji udio na tržištu je  2,38 posto veći no prošle godine.

Kako bi svojim kupcima ponudio još veći  izbor modela, paketa opreme i motora, Opel u modelskoj godini 2004 nudi nove osvježene izvedbe svojih dobro poznatih modela te široku paletu ECOTEC dizelskih i benzinskih motora kojima je zajednička karakteristika niska potrošnja goriva i usklađenost s Euro 4 normama o čistoći ispuha.

Agila i Corsa u novom izdanju

Obnovljeni ulazni modeli marke u hrvatske salone su stigli prije nekoliko dana. Popularna Corsa i nešto manje uspješna Agila uz dizajnersko osvježenje, hrvatskim kupcima se nude u nekoliko novih motornih varijanti.

U Corsi su sada dostupni dva novo-razvijena TWINPORT benzinska motora zapremine 1.0/60 KS i 1.4 litara/90 KS, te novi 1.3 CDTI/70 KS i 1.7 CDTI/100 KS. Zajednička im je karakteristika značajna ušteda goriva (do 23%!) i vrlo dobre performanse.

Program ponude modela Agile je također nov. Pored ulaznog paketa «Essentia», tu su još "Enjoy" i "Njoy" koji označava atraktivnu izvedbu u dvije boje. Svaki kupac može individualizirati svoj automobil, u ponudi je 13 boja karoserije, brojne opcije, dodatna oprema i nekoliko atraktivnih paketa.

Novosti u ponudi Vectre

Nova Opel Vectra karavan donosisvježinu u segment karavana najprilagodljivijim prtljažnim prostorom u svom segmentu nudeći koncept fleksibilnog smještaja prtljage.

3.0 V6 dizelski motor snage 130 kW (177 KS) i najvećeg okretnog momenta od 370 Nm, koji je već privukao pažnju performansama u Opel Signumu, sada je dostupan u Vectri GTS i limuzinskoj izvedbi.

Novi paketi za sportske izvedbe Astre
"Silverstone" i "Daytona" paketi u Opel Astri Coupe nude brojne sportske detalje i bogatu ponudu opreme po privlačnim cijenama. U ponudi su nove presvlake i kombinacijama platna i kože, i to metalno sive i antracit boje (Silverstone) odnosno kašmir bež i antracit boje (Daytona). Nadalje sigurnosni pojasevi su sivi (Silverstone) ili crni  (Daytona), a top izvedba ima tepihe sivog ili kašmir bež obruba s natpisom  “Turbo”.

Paketi također uključuju ručicu mjenjača od aluminija, crni djelomično perforirani sportski kožni upravljač s tri kraka, instrumente bijele podloge s obrubima od matiranog kroma te srednju konzolu s detaljima od matiranog kroma.

U programu za coupé i cabrio sada su ponuđene uočljive boje karoserije “Sunrise Orange” i “Sardinia Blue”.

Pročitajte više