Osam situacija u kojima je Ross iz "Prijatelja" bio najgori lik ikad

Screenshot: YouTube

OBOŽAVATELJI kultnih "Prijatelja" Rossa Gellera uglavnom su gledali kao pozitivnog lika koji je većini bio omiljen, no čini se da on ipak nije bio toliko dobar kakvim ga se smatralo. Da zaista naginje prema prikrivenom negativcu dokazuje nekoliko scena koje bi fanovima mogle promijeniti mišljenje o njemu, prenosi Metro.

Nije dopuštao Benu da se igra barbikama

U jednoj od epizoda Rossov i Carolin sin Ben igrao se Barbie lutkama zbog čega je Ross pobjesnio te ga je pokušao natjerati da se prestane igrati njima te ih zamijeni lutkicom vojnika G.I. Joea. Unatoč tome što su mu Carol i Susan objasnile kako je Ben sam odabrao barbike, Ross to nije mogao prihvatiti te je njih optužio da loše utječu na malenoga.

Nekontrolirana ljubomora na Marka

Rachel se družila s Markom, muževnim likom koji joj je bio samo prijatelj, a Ross to nije mogao podnijeti te je iskazivao veliku ljubomoru. Tako je opsesivno počeo slati darove Rachel i Marka podsjećati na to da je ona njegova djevojka. Toksičnim ponašanjem uspio je uništiti vezu s njom, a nakon prekida je odmah spavao s drugom djevojkom.

Sprječavanje Rachelinog poslovnog uspjeha

Kada je Rachel dobila priliku otići raditi u Pariz i okušati se u modnoj industriji, Ross se s tim nije mogao nositi te je činio sve što je mogao kako bi spriječio njezin odlazak, a pronašao joj je i posao u New Yorku, samo da ga ne napusti. Također, nije mario za to što ona želi i što je dobro za nju, nego je tražio načine kako da joj stane na put i zadrži je pokraj sebe.

Izluđivala ga je pomisao da mu kći ima mušku dadilju

Kada su Rachel i Ross pokušali naći dadilju svojoj kćeri Emmi, tu se našao Sandy, no Rossu je smetalo što je muško pa je isprva odbijao zaposliti ga da je čuva. Kasnije ga je obasuo raznim neugodnim pitanjima o njegovoj seksualnosti i preferencijama, ismijavao ga je i osuđivao te ga nazivao pretjerano osjetljivim zbog toga što se rasplakao.

Nabacivao se vlastitoj rođakinji

Zgodna Cassie je Rossova sestrična, no čini se da njega to nije sprječavalo da joj se nabacuje. Njegovo neuobičajeno ponašanje prema Cassie rezultiralo je pomalo incestuoznim gestama, što je sam inicirao bez ustručavanja.

Izgovorio je pogrešno ime pred oltarom

U trenutku kada je stajao pred oltarom s Emily, Ross je izgovorio Rachelino ime umjesto njenoga. Usprkos tome, Emily se nastavila ponašati kao da se ništa nije dogodilo. Iako je pokušala biti tolerantna i razumjeti ga, Ross se nije prestajao motati oko Rachel i iskazivati nepoštovanje prema Emily, zbog čega su se  razveli.

Lagao je Rachel da je poništio brak

Nakon što su se pijani vjenčali u Las Vegasu, Rachel i Ross su zaključili da  to nije bila dobra ideja te su odlučili poništiti brak. Ipak, Ross to nije učinio, a Rachel je prešutio da su i dalje vjenčani. Također, svojim nedjelom se hvalio pred Phoebe, kao da je riječ o spački, a Rachel je naposljetku doznala istinu.

Spavao je sa svojom studenticom

Jedno od osnovnih pravila koje vrijedi za zaposlenike fakulteta je da ne smiju imati odnose sa svojim studentima. Ipak, Ross se na to oglušio te je u sedmoj sezoni serije spavao s Elizabeth Stevens, 15 godina mlađom studenticom s fakulteta na kojem je predavao. Uz to, zamjerao je Rachel što spava s ocem spomenute studentice, iako je on radio potpuno istu stvar.

Pročitajte više