Sedam milijuna kuna vrijedna "sloboda": HRT objasnio zašto im voditelji Dnevnika više ne sjede

Foto: Press

OTKAKO je HRT-ov dnevnik prije tri dana prvi put emitiran iz novog studija, gledatelji su mogli primjetiti da voditelji neusporedivo više stoje no što su to činili ranije.

Štoviše, osim što stoje sada i šeću, a budući da HRT ističe kako sada mogu sami odabrati način predstavljanja sadržaja gledateljima, nije nemoguće da netko uskoro ne odluči i potrčati ili raditi čučnjeve.

Kako nam je rečeno s HRT-a, novi studio koji je stajao gotovo sedam milijuna kuna ima suvremeni videozid od 20 četvornih metara, a sve skupa omogućilo je voditeljima "više slobode".

"Nove mogućnosti pružaju se i urednicima prilikom uređivanja emisije i odabira načina predstavljanja sadržaja gledateljima. Videozid, među ostalim, omogućuje upravljanje sadržajem na dodir zbog čega urednici i voditelji više nisu obvezni sjediti za voditeljskim stolom. Štoviše, odsada se mogu nesmetano kretati prostorom studija ili ispred videozida te s pomoću infografika i multimedijskih sadržaja još kvalitetnije predstaviti vijesti gledateljima", objašnjavaju s HRT-a kako su "oslobodili" voditelje.

"Novouređeni studio Dnevnika Hrvatske radiotelevizije urednicima i voditeljima omogućuje i osobnu odluku o načinu i dinamici uređivanja te vođenja emisije", dodaju s nacionalne televizije.

Pročitajte više