Otišli na kupanje pa proglašeni idiotima stoljeća, kad vidite što su radili bit će vam jasno zašto

Foto: Facebook

MNOGI ljudi često znaju pokazati nezavidnu količinu nesmotrenosti, ali ova skupina muškaraca u sjeveroistočnoj Australiji svojim je neopreznim ponašenjem stekla titulu "idiota stoljeća" nakon što su fotografirani unutar klopke za krokodile.

Naime, oni su odlučili da su klopke za krokodile s mamcima dobro mjesto za njihovu zabavu, i uvukavši se u njih ozbiljno ugrozili vlastiti život.

Klopke u marini Port Douglas u Queenslandu postavljene su tamo zbog sumnje da je na tom području krokodil ubio sedamdesetdevetogodišnju Anne Cameron.

"Ove su zamke postavljene da privuku krokodile i strašno je opasno približavati se zamci, bez obzira na to što u njoj u tom trenu nema krokodila. Ne pretjerujemo kad kažemo da takve zamke mogu biti opasne po život", rekla je glasnogovornica australskog Ministarstva za zaštitu okoliša za ABC News.

Muškarcima na fotografiji prijeti kazna u vrijednosti 95.800 kuna koju je vlada ustanovila za takve prekršaje, budući da je već ranije bilo sličnih incidenata.

"Ovo je nevjerojatno glupo i opasno ponašanje. Pitam se natječu li se ovi momci za idiote stoljeća?", rekla je Julia Leu, gradonačelnica Port Douglasa.

Cijelu je priču komentirao i sam ministar zaštite okoliša.

"Vidio sam prilično glupe stvari tijekom svoje karijere, ali ova je stvarno pri vrhu liste. Da odrasli muškarci plivaju u zamci za krokodile... Pa zamka je tamo jer postoji opasnost od krokodila. Zamka je opasna sama po sebi, a kamo li kad se u njoj nađe krokodil", rekao je on.  

Pročitajte više