Otkriven uzrok smrti Christine McVie, klavijaturistice i pjevačice Fleetwood Maca

Foto: EPA

Klavijaturistica i pjevačica Fleetwood Maca Christine McVie preminula je od moždanog udara izazvanog agresivnim oblikom raka, prenosi The Blast.

Prema smrtovnici, glazbenici je dijagnosticiran "metastatski zloćudni tumor nepoznatog primarnog porijekla". Rak je uznapredovao kroz njezino tijelo, ali njegov primarni izvor nije otkriven.

Službeno, McVie je umrla od "ishemičnog moždanog udara", a rak je naveden kao sekundarni uzrok.

Prema Klinici Mayo, ishemijski moždani udar “nastaje kada je dotok krvi u dio mozga prekinut ili smanjen, sprječavajući tkivo mozga da dobije kisik i hranjive tvari. Moždane stanice tada počinju umirati za nekoliko minuta”.

Podsjetimo, McVie je preminula u studenom prošle godine, a vijest o njenoj smrti uzdrmala je glazbenu scenu.

Članovi benda Christinu su opisali kao "jedinstvenu, posebnu i talentiranu izvan svih granica".

"Bila je najbolja glazbenica koju smo mogli imati u svom bendu i najbolja prijateljica koju smo mogli imati u životu. Bili smo tako sretni što je s nama. Jako smo je cijenili i zahvalni smo joj na nevjerojatnim uspomenama. Jako će nam nedostajati", poručili su.

Napisala je neke od najpoznatijih pjesama benda, poput Little Lies, Everywhere, Don‘t Stop, Say You Love Me i Songbird. McVie se bendu pridružila 1971. godine pa ga napustila nakon 28 godina, da bi se u Fleetwood Mac opet vratila 2014. godine. Bila je klavijaturistica i pjevačica.

Pročitajte više