Otkriveno kako prevariti Instagram da dobijete više lajkova za svoje fotke

Foto: Instagram

SREDINOM 2016. godine Instagram je počeo koristiti algoritam koji određuje redoslijed prikazivanja fotki na vašoj naslovnici po određenim kriterijima, za razliku od kronološkog izlistavanja objava kao što je to činio do tada.

Ako niste zadovoljni dosegom i angažmanom svojih fotografija na Instagramu te želite povećati broj lajkova na objavama, ilustratorica Mariana Avila tvrdi kako postoji jednostavan trik kojim je to moguće postići, a otkrila joj ga je influencerica Courtney Quinn pa ga možete i sami isprobati.

"Savjet koji sam dobila od jedne Instagram influencerice koji bi mogao umjetnicima pomoći povećati angažman: očigledno, Instagram favorizira objave koje koriste Instagram filtere. Stavite maleni postotak bilo kojeg filtera da vam ne poremeti boje i onda će se objava pojaviti na više naslovnica i veća je vjerojatnost da će se pojaviti i u Explore sekciji", otkrila je Mariana na Twitteru.

Iako trik nije službeno potvrđen, čini se kako se među sve većim brojem korisnika pokazao kao učinkovit. "Stavio sam dva posto filtera Lark na svoje zadnje dvije fotke i mogu vidjeti da su neki profili, koje dugo nisam vidio, došli u doticaj s mojim objavama", tvrdi jedan od Quinninih pratitelja.

Inače, ako želite isprobati ovaj trik, prije nego što objavite fotografiju na Instagramu, odaberite bilo koji filter te ponovno stisnite na njega kako bi vam se otvorila opcija pojačavanja i smanjivanja vidljivosti filtera te ju jednostavno stavite na minimalnu. Tako će Instagram "misliti" da ste koristili filter te će vašu objavu učiniti dostupnijom, dok će vaša fotka ostati onakva kakva je i bila.

Pročitajte više