Otkriveno što je slijepi pobjednik "Supertalenta" učinio s novcem od nagrade

Foto: I.Š/Klix.ba

DENIS BARTA, slijepi i autistični mladić iz Sarajeva koji je prošle godine u Supertalentu osvojio cijelu Hrvatsku, te na kraju odnio pobjedu, polovinu svoje nagrade od 200 tisuća kuna donirao je u korist bolesne djece, kako je njegov otac Nebojša i najavljivao

Sto tisuća kuna Denis je donirao Roditeljskoj kući u Sarajevu u kojoj borave oboljela djeca i njihove obitelji tijekom liječenja, a također se s družio s djecom oboljelom od raka i njihovim roditeljima, prenosi Klix.ba

Denis se ubrzo nakon pobjede vratio onom što najviše voli, pa ga se tako često može vidjeti kako svira na ulicama Sarajeva, točnije na Ferhadiji, u pratnji oca.

"Sviram za bolesnu djecu", rekao je Barta za Klix, te dodao da barem jednom tjedno želi raditi za pomoć Roditeljskoj kući u Sarajevu. 

"Zahvaljujemo se Denisu i njegovim roditeljima što su dio nagrade odlučili uplatiti za Roditeljsku kuću i podržati djecu oboljelu od raka", kazala je Jasna Vatreš, tajnica Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH.

Denis je već u svibnju ove godine dio novca donirao jednoj bolnici Gornjoj Bistri. Njegov je otac nakon pobjede u Supertalentu za Index izjavio da će novac donirati bolesnoj djeci iako su i sami podstanari. 

"Denis ide na terapije, potreban mu je novac, no on zarađuje kao ulični svirač. Živimo kao podstanari, nemamo ništa svoje, ali tu nagradu želimo podijeliti s bolesnom djecom, pola u republici Hrvatskoj, pola u Bosni i Hercegovini. Kad dođe vrijeme da preuzmemo nagradu raspitat ćemo se kome što i koliko treba. To je naša ideja i Denisova misija, da on bude ambasador za osobe s invaliditetom i da skrene pažnju zdravih osoba da pogledaju u svom susjedstvu i ulici, da ne okrenu glavu, da se jave osobi s invaliditetom. To je bit, da naučimo živjeti s takvim osoba jer mi možemo učiti od njih, ne oni od nas", rekao je Nebojša tom prilikom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.