Otkriveno tko će obavljati dužnosti kralja Charlesa dok se on liječi od raka

Foto: Profimedia/EPA

VELIKU BRITANIJU, ali i svijet, šokirala je vijest da kralj Charles boluje od raka. Iz Buckinghamske palače nisu otkrili o kojoj je vrsti raka riječ (nije rak prostate), ali je kralj započeo s redovitim tretmanima liječenja. Sada je poznato i tko će ga mijenjati.

Kralj će zbog bolesti odgoditi javne angažmane, a drugi članovi kraljevske obitelji će nastaviti sa svojim dužnostima. Kako prenosi The Sun, većinu Charlesovih dužnosti na sebe će preuzeti njegov sin i prijestolonasljednik princ William (41) i kraljeva supruga kraljica Camilla (76).

William se vraća dužnostima

Britanski medij piše da su Charles i William postali izrazito bliski posljednjih mjeseci. Kralj je redovito nedjeljom dolazio u dvorac Windsor kako bi provodio vrijeme sa sinom. William će se vratiti svojim javnim dužnostima nakon kratke pauze tijekom koje se brinuo o supruzi Kate.

Princeza je nedavno imala operaciju abdomena i vjerojatno se neće vratiti dužnostima do Uskrsa. Njen je suprug otkazao angažmane za tri i pol tjedna, ali će održati investituru u Windsoru u srijedu. Istog dana će nazočiti i humanitarnoj gali London Air Ambulancea.

Pročitajte više