Otkriveno zlatno pravilo online upoznavanja: Ljubav na internetu možete pronaći na samo jedan način

Screenshot: YouTube

APLIKACIJE i stranice za online upoznavanje u posljednje su vrijeme veoma popularne.

Tinder, OkCupid i slična mjesta okupljaju velik broj korisnika i tako pružaju izvrsnu bazu podataka za istraživanja. Portal IFLscience piše da su znastvenici prilikom istraživanja ljudskog ponašanja u informacijskom dobu otkrili i tajnu uspjeha u pronalasku ljubavi online putem.

Znanstvenici sa Sveučilišta Iowa okupili su oko 300 sudionika različite dobi, spola, porijekla i seksualne orijentacije te im rekli da pregledaju niz profila na stranici za online upoznavanje OkCupid.

Profili su sadržavali tri dijela: "Sažetak o mom životu", "Što radim sa svojim životom" i "Jako sam dobar u...". Sudionici su trebali odrediti razinu privlačnosti, povjerenja, želje za upoznavanjem i vjerojatnosti susreta i sve to ocjeniti ocjenama od 1 do 5.

Iako se svi pokušavaju predstaviti u što boljem svjetlu, znanstvenici kažu da je zlatno pravilo ne pretjerati u tome. 

"Saznali smo da ljudi žele kontaktirati one za koje se čini da se predstavljaju iskreno", rekao je Andy High, jedan od znanstvenika. "Kad se radi o profilima na portalima za upoznavanje, želimo upoznati izvrsnu osobu, no pošto želimo s tobom osobom ostvariti neku vezu, želimo i da ta osoba bude stvarna", rekao je.

Izgleda da su lažni profili najveći strah korisnika stranica za online upoznavanje pa je najbitnije predstaviti se u stvarnom svjetlu, ali ipak predstaviti svoje najbolje osobine.

Pročitajte više