Otpjevao je najpopularniju pjesmu o seksu, a dvije godine života proveo je zatvoren

Foto: EPA

SIR TOM JONES kaže da će pjevati dok god diše. Velška i svjetska glazbena legenda, koja je u nedjelju napunila 80 godina, tvrdi da mu starenje ne smeta jer su mu "uspomene čudesne".

U prigodnom razgovoru za BBC kazao je i da ga karantena zbog koronavirusa podsjeća na dvogodišnju izolaciju zbog tuberkuloze kad mu je bilo 12 godina. 

"Suosjećam sa svima koji ne mogu izaći i igrati se", rekao je. 

Sir Tom, koji je odrastao u velškome gradiću Pontypriddu, komercijalno je izuzetno uspješan glazbenik s više od 100 milijuna prodanih ploča i hitovima poput It's Not Unusual, Green, Green Grass of Home, Delilah, She's a Lady, Kiss i jednu od najpoznatijih erotskih pjesama ikad Sex Bomb.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je jedna od najvećih svjetskih zvijezda, gotovo uz bok Elvisu ili Sinatri. Kroz karijeru se stalno mijenjao, od popa i rocka do countryja, pa je preko gospela, soula i bluesa stigao i do elektronske i plesne glazbe. 

"Stići do osamdesete i imati tako divne uspomene... Ne želim stati. Hvala publici i svima koji su bili uz mene", rekao je Jones BBC-ju. 

"Bog je prema meni bio dobar i glas je još tu. I sve dok je tako, pjevanje uživo, pred publikom je ono što želim", kazao je pjevač čiji glas opisuju kao "grleni bariton".  

Zbog mjera ograničenja koje su u Britaniji još na snazi, Jones nije imao veliku proslavu rođendana, no on zna što je izolacija. Dvije je godine proveo doma, u svojoj sobi, nakon što mu je kao djetetu dijagnosticirana tuberkuloza. 

"Sjećam se toga i pitam se kako se današnja djeca nose s time. To me naučilo da zdravlje ne uzimam zdravo za gotovo", kazao je vitalni pjevač. 

Pročitajte više