Ova pjesma bi pobijedila na Eurosongu da su važila stara pravila glasanja

Screenshot: YouTube

DUNCAN Laurence oduševio je cijelu Europu svojom pjesmom Arcade i postao pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga. Laurence je u finalu osvojio 498 bodova, dok je drugoplasirani Talijan Mahmood osvojio 472 boda. Poznati sajt wiwibloggs.com koji se bavi isključivo Eurosongom, izračunao je kako bi izgledao konačan redoslijed da se primjenjivalo pravilo glasanja iz 2003. godine kad je o pobjedniku odlučivala samo publika, i to samo iz onih zemalja koje su se plasirale u finale. (Ove godine najveći je broj glasova publike imala Makedonija, ali su u glasanju sudjelovale i zemlje koje se nisu plasirale u finale.)

Prema računici wiwibloggsa, u tom slučaju pobjednik bi bio Talijan Mahmood s pjesmom Soldi, dok bi Nizozemska bila druga, a Švicarska na trećem mjestu. Švedska bi bila na četvrtom, Rusija na petom, a Norveška na šestom mjestu. 

Talijan Mahmood na YouTubeu je puno popularniji od pobjednika. Njegov spot za pjesmu Soldi trenutno ima 96 milijuna pregleda, a nastup u finalu pogledalo je 11 milijuna korisnika. Za usporedbu, nastup pobjednika ima samo 10 milijuna pregleda, dok spot ima 17 milijuna pregleda.

Pročitajte više