Ova pjesma s ovogodišnjeg Eurosonga skupila je gotovo 30 mil. pregleda u dva mjeseca

Foto: Screenshot YouTube

Pjesma Europapa, koju izvodi nizozemski glazbenik Joost Klein, najpopularnija je pjesma ovogodišnjeg Eurosonga. Spot za pjesmu, koji je na YouTubeu objavljen prije dva mjeseca, dosad je pregledan 29.5 milijuna puta. 

Joost je s ovom pjesmom nastupio u drugom polufinalu natjecanja, no na dan finala Europska radiodifuzijska unija (EBU) ga je diskvalificirala.

"Nizozemski umjetnik Joost Klein diskvalificiran je iz velikog finala ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije nakon prijetnji članici produkcijske ekipe. Švedska policija istražila je slučaj te će uskoro po ubrzanom postupku biti predan tužitelju. Joostovo ponašanje jasno je kršilo pravila natjecanja, koja su osmišljena kako bi se omogućilo sigurno radno okruženje za sve članove osoblja i zaštitila produkcija", poručili su iz EBU-a. 

>>EBU o diskvalificiranom Nizozemcu: Slučaj će uskoro biti predan tužitelju

Brojni obožavatelji Eurosonga žalili su se na izbacivanje nizozemskog predstavnika iz finala. Mnogi se slažu da bi postigao jako dobar plasman te ističu da im je Europapa jedna od najboljih pjesama u povijesti Eurosonga.

Pročitajte više