Ova plavokosa djevojka bi uskoro mogla postati nova britanska princeza

Foto: Profimedia

LADY Louise Windsor jedina je unuka kraljice Elizabete po muškoj liniji koja ne nosi titulu princeze. Ni ona ni njezin mlađi brat James rođenjem nisu postali princeza i princ, iako im te titule zakonski pripadaju. Lady Louise kći je kraljičinog najmlađeg sina, princa Edwarda i pretpostavlja se da upravo on nije htio da mu djeca odrastaju pod pritiskom javnog života članova kraljevske obitelji.

Tako je Lady Louise rasla u sjeni svojih poznatih bratića Williama i Harryja, a nedavno je napunila 18 godina. Otkako je odrasla, sve se češće pojavljuje u javnosti i neki britanski mediji pretpostavljaju da bi joj kraljica, ako Louise to poželi, mogla dati titulu princeze koja joj pripada od rođenja.

Njezina majka Sophie, grofica od Wessexa, jednom je prilikom rekla da je mala šansa da će njezina djeca tražiti prinčevske titule.

"Pokušavamo ih odgajati s razumijevanjem da će najvjerojatnije morati raditi za život. Zato smo donijeli odluku da ne koristimo titule HRH. Oni ih imaju i mogu odlučiti koristiti ih nakon 18, ali mislim da je to vrlo malo vjerojatno", rekla je.

Inače, često se piše da je Louise omiljeno unuče kraljice Elizabete. Djevojku opisuju kao jako srdačnu i skromnu, a obožavaju je i djeca njezinih rođaka koje redovito čuva umjesto dadilja. 

Pročitajte više