Ovaj bi medvjedić mogao biti ubijen samo zato što se voli družiti s ljudima

Screenshot: Facebook

MEDVJEDIĆ koji se sprijateljio s posjetiteljima skijaškog resorta mogao bi završiti na uspavljivanju jer je navodno preblizak s ljudima, piše UNILAD.

Nekoliko snimki iz skijaškog resorta Northstar u Kaliforniji pokazuje kako medvjedić bez straha dolazi do skijaša i njuška njih i opremu. Iako je medvjedić dosad pokazivao samo prijateljsko ponašanje prema posjetiteljima i nikad nije bio nasilan, stručnjaci za divlje životinje tvrde da je takvo ponašanje opasno te da će medvjedića možda morati ubiti. 

Ann Bryant, direktorica udruge Bear League koja se brine za zaštitu medvjeda i njihove prirodne okoline, objasnila je za NBC da bi se problem mogao pojaviti ako medvjed i u odrasloj dobi bude tako slobodno pristupao ljudima. 

"Mladunče slobodno prilazi ljudima jer ne zna drugačije. To je vrlo rijetka pojava. Zamislite kako će biti kad dobije još stotinjak kilograma. Bit će velik i snažan, a još uvijek će misliti da je u redu prilaziti ljudima. Netko će ga ustrijeliti", tvrdi ona. 

Bryant pretpostavlja da je medvjedić ostao bez majke te da je počeo prilaziti ljudima u potrazi za hranom i sigurnošću. 

Kalifornijski ured za ribu i divljač je navodno uklonio medvjedića iz resorta te ga trenutno testiraju, nakon čega će odlučiti hoće li ga smjestiti u sklonište za životinje ili uspavati. Ako se pokaže da je previše privržen ljudima, mogli bi ga eutanazirati zbog sigurnosne prijetnje, piše NBC. 

Pročitajte više