Ovaj Britanac nosi haljine i tvrdi: Odjeća ne bi trebala imati veze sa spolom

Foto: Instagram

CONNOR KEANEY vjeruje kako odjeća ne bi trebala biti povezana sa spolom osobe koja je nosi. 

26-godišnjak iz Birminghama tako nosi haljine, suknje, cipele na petu... "Glavni utjecaji na moj stil dolaze iz različitih vremena. Prvi je moja mama, ona me upoznala s trgovinama rabljenom odjećom. Drugi je Harry Styles, koji kao heteroseksualac nosi haljine. On me oduševljava i daje mi samopouzdanje. Zadnji je lik iz knjige Dječak u haljini Davida Walliamsa koju pročitam svakih par mjeseci jer mi pomaže", rekao je Connor za Bored Pandu.

Uvjeren je da odjeća nema veze sa spolom te da je vrijeme da odbacimo stare spolne stereotipe, pogotovo kad je u pitanju nešto tako jednostavno kao odjeća. 

"Mnogo je predrasuda po pitanju muškaraca u ženskoj odjeći. Jedna od većih je da sam trans i da želim biti žena. To nije istina, ja sam jako sretan s ovim tijelom koje imam. Muškarci ponekad jednostavno žele biti u ženskoj odjeći", rekao je Connor. "Također često ljudi misle da muškarci odijevaju žensku odjeću da privuku pozornost i dobiju svojih pet minuta slave, ali ni to nije istina. Objavljivao sam fotke da pomognem ljudima i širim pozitivu u ovim čudnim vremenima. Nosim žensku odjeću jer cijenim modu i osjećam se ugodno. Odjeća je samo materijal, zašto bi bila spolno određena?"

Pročitajte više