Ovaj dečko je najnoviji neprijatelj Kim Jong-una: "Dok vi ločete viski, ja pijem iz bare"

Screenshot: Youtube

UPOZNAJTE Kang Chun-hyoka, repera koji je odrastao u Sjevernoj Koreji i koji danas u svojim pjesmama govori o stanju u svojoj domovini i među narodom. Kang je izbjeglica, a nastupa u Južnoj Koreji oštro kritizirajući lik i djelo Velikog vođe. Zbog sitne građe djeluje kao tinejdžer, ali ima ozbiljan izraz lica starog čovjeka.

"Slušajući je, možda ćete shvatiti da ljudi tamo nisu toliko drugačiji kao što mislite", kaže o jednoj od svojih pjesama, a jedan od njegovih nastupa snimili su i japanski novinari.

"Dok se vi opijate uvezenim viskijem, ja pijem iz prljave bare”, samo je jedan od stihova kojime ovaj talentirani dečko izražava svoj gnjev prema diktatorskoj obitelji i sjevernokorejskom režimu.

Kao i gotovo sve oblasti života, i glazba je u Sjevernoj Koreji pod strogom kontrolom vlasti, a najveći ustupak Kimove vlade kada je u pitanju suvremena pop-glazba je ženski bend “Moranbong”, čijih 18 članica, koje je on osobno izabrao, sviraju klavijature i nose mini suknje i kratke fenirane frizure. 

Pročitajte više