Ovaj Ferrari 458 Italia zapravo je simulator za trkaće igre

Foto: Collecting Cars

Najbliže vožnji Ferrarijevog automobila većina će doći tako što će pokrenuti videoigru na konzoli ili koristiti simulator, no jedna kompanija se potrudila da to iskustvo podigne na viši nivo.

Riječ je o kompaniji Chartwell, koja radi pod licencom Ferrarija, sa sjedištem u Derbyshireu u Velikoj Britaniji. Simulator na prvi pogled izgleda poput pravog automobila, ima kotače, stakla, oznake, pa čak i dvije cijevi auspuha u centru stražnjeg branika. Ipak, jedini asfalt po kojem će korisnici voziti napravljen je od piksela.

Pažljiviji pogled otkriva lažne diskove kočnica vjerojatno napravljene od papira, a isto vrijedi i za V8 motor. Dio simulatora su dvije Sporting MSI X470 Gaming Plus matične ploče, dvije 16 GB Corsair Venegeance LPX GeForce RTX 2080 grafičke kartice i AMD 7 2700X procesori, a sve je smješteno u prostoru motora.

Sve to pokreće iRacing softver, koji korisnici doživljavaju pomoću VR headsetova. U unutrašnjost se smještaju tako što sjedaju u dva Sparco sportska sjedišta s Next Level Racing Motion Platform V3 bazama, kako bi se oponašale G sile i vibracije iz pravog automobila.

Također, tu su dva seta Fanatec Clubsport papučica, od kojih svaki ima po tri papučice, a to je nešto što Ferrari nikad nije nudio za model 458. Ispred korisnika su dva Thrustmaster TS-PC Ferrari trkaća upravljača, tako da je moguće međusobno se nadmetati. Simulator je prodan za 32.750 funti.

Pročitajte više