Jedu nam se lazanje. Ovo je najbolji recept, kojem smo vjerni godinama

Foto: Shutterstock

JEDNO od najdražih jela na svijetu, lasagne bolognese, lako možete pripremiti kod kuće i bit će uz bok onima iz restorana, ako ne i bolje, a nama se ovih dana jedu baš svakog trenutka. Iako je glavni krivac tome, Baby Lasagna, neki dan izjavio kako preferira umak bolognese umjesto lasagna, sigurni smo kako bi ga ove naše preobratile. Naš savršeni recept zbog kojeg bi i Baby Lasagna zaboravio na bolonjez potražite na ovom linku.

>> Lasagnu pitali voli li više lazanje ili bolonjez, iznenadio odgovorom

U ovakvom obliku od 1800-ih

Lazanje su, kako sigurno i znate, tradicionalna talijanska vrsta tjestenine, a podrazumijevaju velike listove tijesta od tek dva osnova sastojka - fino mljevenog brašna i jaja, baš kao i za svaki drugi oblik, kao što su primjerice i popularne tagliatelle. Ovo je vjerojatno jedan od najranijih oblika tjestenine, a neki smatraju da je njen predak grčki laganon ili lasanon.

Izraz lazanje skovan je u Trentu u 16. stoljeću, a jelo je bilo rezervirano za posluživanje na svečanostima. U 1800-ima počela su se pojavljivati ​​pečena (al forno) jela s tim listovima od tijesta - lazanjama, posebno na jugu.

Najpoznatije jelo od lazanja su lasagne alla bolognese, a drži ih većina restorana u Bologni. Danas postoji širok izbor jela s lazanjama, napravljenih od sastojaka kao što su radič, gljive, špinat, artičoke, ricotta, šparoge, pršut, tikvice, patlidžani, pa čak i plodovi mora kao što su škampi i Jakobove kapice.

Vi se slobodno poigrajte začinima, dodajte još povrća u umak od mesa ili ih pripremite striktno po receptu i sigurno nećete požaliti.

>> Devet recepata za lasagne. Od klasičnih bolognese do onih sa svježim sirom i špinatom

Pročitajte više