Ovaj hrvatski sladoled proglašen je najboljim na svijetu

Foto: Instagram

SLADOLED Lino Lada koji proizvodi hrvatski Ledo na natjecanju International Ice Cream Consortiuma u Švedskoj proglašen je najboljim sladoledom na svijetu.

Ono što je kod ovog sladoleda osvojilo stručni žiri je njegov jedinstveni oblik i inovativni mekani preljev, ali i činjenica da je namaz Lino Lada uspješno prenesen na sladoled.

"Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i priznanje kojim je Ledo sladoled potvrđen kao najbolji sladoled na svijetu po mišljenju struke, odnosno globalnih neovisnih proizvođača sladoleda. Biti najbolji na svijetu velika je čast, kao i obveza da i u budućnosti nastavimo s proizvodnjom najkvalitetnijih sladoleda koji i na globalnoj razini predvode svojim tehnološkim rješenjima, inovacijama i kreativnošću", rekao je Marin Poljak, predsjednik Uprave Leda koji je sladoled Lino Lada napravio u suradnji s Podravkom.

Hrvati su sladoled Lino Lada prvi put mogli probati u travnju ove godine, kada je postao jedan od najtraženijih sladoleda na tržištu.

International Ice Cream Consortium (IICC) udruženje je svih globalnih neovisnih proizvođača sladoleda, čija je svrha postojanja razmjena iskustva i stjecanje novih znanja raznim edukacijama i radionicama. Svake godine održavaju summit u jednoj od zemalja članica te dodjeljuju nagrade u raznim kategorijama.

Pročitajte više