Ovaj kuglof postao je hit čim je objavljen: "Predobar, jedva čekam peći ga opet"

Foto: Shutterstock

KUGLOF od naranče i svježeg sira postao je popularan čim smo ga objavili, a mnogi od vas odmah su se primili posla i ispekli ga.

Za sada su stigle samo pohvale. Mekan je i sočan, prefin je i drugi dan, pogotovo uz bijelu kavu ili čaj. Recept za kuglof od svježeg sira i naranče možete pronaći OVDJE.

Ovdje je par savjeta kako da bude čim bolji:

1. DOMAĆA JAJA

Ako koristite prava domaća jaja, bit će žut kao na slici.

2. NEŠPRICANE NARANČE

Pobrinite se da su naranče koje koristite domaće i nešpricane. 

3. SVJEŽI SIR

Možete iskoristiti bilo koji svježi sir, bilo da je klasičan ili kremast, pa čak i posni.

4. VRIJEME PEČENJA

Prilagodite ga svojoj pećnici - ako grije slabije, onda će kuglofu trebati malo duže da se ispeče, a svakako pred kraj pečenja provjerite čačkalicom je li gotov. Ako na čačkalici ostane sirovog tijesta, znači da mu treba još desetak minuta.

5. HLAĐENJE

Nemojte ga vaditi iz kalupa čim se ispeče jer tada najlakše puca. Neka se ohladi u kalupu, a onda nožem prođite uz njegove stijenke. Tada gore stavite tanjur i sve skupa preokrenite. Pažljivo maknite kalup i to bi trebalo biti to.

Ako se držite svih savjeta, ovaj će vam fini kuglof ispasti kao nacrtan, baš kao ovaj sa slike dolje, koji je napravila Dragica iz naše Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali. Ako isprobate recept, svakako fotkajte rezultat i objavite ga u grupi.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti

Pročitajte više