Ovaj Zagrepčanin zbilja jako, jako, jako voli svog Yuga

Foto: Index

TKO OD nas barem jednom nije imao Yuga u svojoj garaži, na parkingu ili dvorištu? E pa neki ga još imaju i zbilja ga brižno čuvaju.

Fotografije nastale na zagrebačkoj Volovčici pokazuju koliko se jedan vlasnik brine o svom limenom ljubimcu, u ovom slučaju automobilu koji je, uz Stojadina, bio simbol bivše države.

Možda bi, da smo i mi ostali ovako pazili na svoje jugiće, i naši doživjeli ove godine. 

Prvi model Yuga 45 predstavljen je 2. listopada 1978. godine.

Dizajn auta koji će kasnije biti poznat kao Yugo 45 napravljen je u Italiji, a prvi auto ručno je sklopljen i bio je poklonjen predsjedniku SFRJ-a Josipu Brozu Titu.

Zanimljivo, masovna proizvodnja popularnog jugića počela je u godini nakon Titove smrti, a kao službeni datum početka serijske proizvodnje upisan je 28.11.1980.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.
 

Pročitajte više