Ovako bi hrvatski političari izgledali kao beskućnici prema umjetnoj inteligenciji

UMJETNA INTELIGENCIJA  postala je omiljena igračka na internetu, a ljudi je koriste za različite zadatke. Redatelj Filip Filković Philatz odlučio je pomoću platforme Midjourney provjeriti kako bi hrvatski političari izgledali kao beskućnici, a fotke koje je dobio postale su viralne.

U razgovoru za Index Philatz nam je otkrio kako je poruka koja stoji iza ove ideje jednostavna. "Predstavljajući poznate figure u nepoznatom kontekstu, potiče se razgovor o fluidnosti identiteta, socio-ekonomskog statusa i ljudskog stanja. To je odraz naše zajedničke ranjivosti i način da izazovemo naše unaprijed stvorene predodžbe o pojedincima i društvu. I naprosto je zabavno", opisao je.

"AI se može koristiti za dobro ili loše"

Dodao je kako na AI gleda kao na moćan alat i da se, kao i svaka tehnologija, može koristiti za dobro ili loše, ovisno o namjerama onih koji ju koriste. "Vjerujem u iskorištavanje umjetne inteligencije za pozitivne primjene, pomicanje granica, poticanje kreativnosti i pomoć u stjecanju novih uvida u naš svijet", zaključio je.

U nastavku možete pogledati kako bi Kolinda Grabar-Kitarović, Vili Beroš, Jadranka Kosor, Gabrijela Žalac, Andrej Plenković, Zoran Milanović, Katarina Peović, Marija Selak Raspudić, Gordan Jandroković i Zdravko Marić izgledali kao beskućnici.

Kolinda Grabar-Kitarović

Vili Beroš

Jadranka Kosor

Gabrijela Žalac

Andrej Plenković

Zoran Milanović

Katarina Peović

Marija Selak Raspudić

Gordan Jandroković

Zdravko Marić

Inače, koristeći Midjourney, Philatz je nedavno zadao poznatim imenima iz Hrvatske nove uloge i karijere pa je tako prikazao kako bi to izgledalo da Zoran Milanović vozi ZET-ov bus, da Gordan Jandroković prodaje ribu i da se Plenković okrene glazbi.

Philatzova emisija proglašena najboljom na svijetu

Podsjetimo, Filip Filković Philatz hrvatski je filmski redatelj i umjetnik. Jedan je od autora emisije Dulum zemlje, koja je proglašena najboljom agrarnom emisijom na svijetu prema Međunarodnoj federaciji agrarnih novinara IFAJ.

"Uistinu smo svi počašćeni i oduševljeni što je naš Dulum zemlje proglašen najboljom agrarnom emisijom na svijetu iza koje uz mene stoje i Tomislav Krnić i producentica Tamara Babun iz produkcije Wolfgang&Dolly", izjavio je za Index Filip Filković Philatz.

"Ovo priznanje Međunarodne federacije novinara za poljoprivredu ima golem značaj za nas jer potvrđuje globalni utjecaj našeg rada. Naša serija ima za cilj nadahnuti i educirati gledatelje o održivim poljoprivrednim praksama, a primiti tako prestižnu nagradu za te napore je baš ispunjavajuće", dodao je.

Pročitajte više