Ovako Hvarani uživaju na svom otoku kad otplove jahte i prođe ljeto

Foto: Press

Kako bi dočekali duge zimske dane spremni, veseli i nasmijani, udruga Platforma Hvar za zadnji vikend desetog mjeseca spremila je bogat program festivala Serum.

Osmo izdanje festivala će se održati u gradu Hvaru od petka, 27.10. do nedjelje, 29.10.2023., u mini društveno-kulturnom centru Fabrika 35 te na hvarskoj Venerandi. Festival je osmišljen za sve koji se na otoku zimi, a ne samo ljeti, osjećaju k'o doma, a ulaz na sva događanja je - besplatan.

Festival promovira nezavisnu kulturu u otočkoj zajednici i želi biti inspiracija za osmišljavanje i realizaciju više društveno-kulturnih događanja kroz zimu u gradu i na otoku Hvaru. Program festivala uz Platformu Hvar sufinancira Grad Hvar, Splitsko-dalmatinska županija te Zaklada Kultura nova. 

Vikend umjetnosti i zabave

Serum festival otvara se u petak u prostoru FABRIKA 35 izložbom 8 - retrospektivna introspekcija, kojom će udruga Platforma predstaviti priču o samom festivalu kroz posljednjih osam godina. Večer se nastavlja zabavnim kvizom Ko to more platit, a završava predstavljanjem nove hvarske rap grupe 3 GLOVE na Venerandi.

Subota se nastavlja radionicom izrade prirodne kozmetike by Hag Made iz Starog Grada nakon koje slijedi ćakula s autoricom Vanom Kovačić i promocija njene zbirke Pinke pisane na hvarskom dijalektu i inspirirane djetinjstvom na otoku. 

Večer će se završiti velikim koncertom zagrebačkog underground benda Antenat na Venerandi. Antenat nikoga ne ostavlja ravnodušnim svojom živom energijom i kombinacijom različitih afričkih, reggae, brass, ska, blues i dub ritmova. I ne samo to! Stihovi njihovih pjesama slave prirodu, slobodu duha i pozivaju publiku na pjevanje i ples.

Nedjeljni program započinje umjetničkim pripovijedanjem narodnih priča iz cijelog svijeta u izvedbi glumice i dramske pedagoginje Jasmine Aleksandre Žiljak, a festival se zatvara jedinstvenim KoncARTom Ane Paške, umjetnice, izvođačice i glazbenice s otoka Paga, čiju izvedbu uvijek svi s nestrpljenjem iščekujemo. 

"Pozivamo vas na super povoljan vikend dobre zabave i nezavisne kulture u Hvaru. Serum uvijek donosi za svakog ponešto i garantira dozu pozitive za zimu. Sve goste koji planiraju doći na festival s 'kopna' pozivamo da nam se jave putem društvenih mreža za informacije oko pronalaska smještaja", kaže Nena Kolak iz Saveza Platforma Hvar.

PROGRAM FESTIVALA

Petak, 27.10.2023.

18:00 - Svečano otvaranje festivala i IZLOŽBA: 8 - retrospektivna introspekcija, Fabrika 35

19:00 - nagradni kviz 'KO TO MORE PLATIT!?, Fabrika 35

21:00 - KONCERT: 3 GLOVE ( nova hvarska rap scena ) i DJ program, Veneranda

Subota, 28.10.2023.

17:00 - MELEM ZA DUŠU- Radionica izrade prirodne kozmetike by HagMade, Fabrika 35

19:00 - PîNKE- promocija zbirke, čitanje i ćakula s autoricom Vanom Kovačić, Fabrika 35

21:00 - KONCERT: ANTENAT i DJ GRIVA, Veneranda

Nedjelja, 29.10.2023.

16:00 - UMJETNOST PRIPOVIJEDANJA Jasmina Aleksandra Žiljak, Veneranda

20:00 - KoncART - ANE PAŠKA, Veneranda, kapelica

Pročitajte više