Ovako se princ Philip potpisivao u pismima koja je slao Diani

Foto: ©2021 ALAN DAVIDSON/Guliver/Imago

PRINC Philip javno je osudio svog sina princa Charlesa kada je odlučio ostaviti Dianu zbog Camille, a jedan od kraljevskih dopisnika, Richard Kay, otkrio je za Daily Mail još neke nepoznate detalje Philipovog i Dianinog odnosa.

Diana je, navodno, jednom prilikom svojim prijateljicama povjerila da o bračnim problemima uglavnom razgovara sa svojim svekrom umjesto sa suprugom i da je on jedina osoba koja je u potpunosti razumije.

Dopisnik tvrdi kako nije uvijek bilo tako. Ponekad bi se Philip razbjesnio na sam spomen Dianinog imena jer je mislio da nije dorasla zadatku da se na ispravan način veže uz kraljevsku instituciju. No kasnije joj je postao privržen.

Često joj je pisao pisma u kojima se potpisivao na poseban način: "S ljubavlju, Pa (tata)".

"Kao otac kćeri"

Pisma joj je počeo slati tijekom 1992. godine kada je njen brak s Charlesom bio na klimavim nogama te je u konačnici rezultirao razvodom.

"Njegova pisma Diani bila su ispunjena toplinom i ljubavi, baš kao kad otac piše kćeri", otkrila je jedna od Dianinih prijateljica.

Diana mu je na pisma odgovarala te mu je povjeravala neke od svojih najvećih tajni i nije skrivala koliko je boli Charlesova nevjera.

"Samo glup čovjek ostavio bi Dianu zbog Camille", zaključio je Philip u jednom od svojih pisama.

Pročitajte više