Ove stare naočale prodaju se za 150 tisuća dolara - zbog svog jezivog vlasnika

Foto: Cult Collectibles

DIOPTRIJSKE naočale koje je nosio serijski ubojica Jeffrey Dahmer prodaju se po cijeni od 150 tisuća dolara. Sajt Cult Collectibles osim naočala prodaje i druge osobne stvari serijskog ubojice, a na popisu se našla čak i njegova urna koja košta 250 tisuća dolara.

Naočale su postale zaštitni znak serijskog ubojice, a zbog serije na Netflixu koja je dosegnula ogromnu popularnost ovih dana se na internetu priča i piše o njima. 

Inače, dioptrijske naočale avijatičarke u proteklih su četrdesetak godina u žargonu postale naočale serijskih ubojica, a njihova definicija se posvuda pojavljuje i objašnjava. Tako recimo Urban Dictionary kaže da su to "naočale s teškim ili strogim okvirima koje su negdje između modernog i jezivog". Ako na Amazonu upišete "naočale serijskog ubojice", platforma će znati na kakav vas model uputiti.

U čemu je tajna naočala serijskih ubojica?

Popis serijskih ubojica koji su nosili slične naočale je dugačak - od Dahmera preko Dennisa Radera do Harolda Shipmana. Čak i Zodiac Killer, nikad uhvaćen, nosi par debelih naočala na svom fotorobotu.

Naravno, činjenica da mnogi serijski ubojice nose naočale je jednostavna matematika: više od 60% Amerikanaca koristi neku vrstu korekcije vida, a serijski ubojice su kao i svi ostali, barem kada je u pitanju njihov vid.

Model koji nosi većina serijskih ubojica koji su postali poznati je sličan - to su avijatičarke, naočale koje su bile popularne sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, u doba kada su oni radili zločine.

Pročitajte više